In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Nu de winterstop zijn intrede heeft gedaan is ook de tijd van het evalueren van de eerste seizoenshelft aangebroken. In de afgelopen dagen heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van het verenigingsbestuur van CVV De Jodan Boys en hoofdtrainer Erik van Zoest (31). In goed onderling overleg is tijdens dat gesprek besloten om de lange samenwerking tussen beide partijen na afloop van het seizoen ‘23/’24 niet te continueren.

Erik van Zoest is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van het eerste mannenelftal van Jodan Boys, maar hij is al ruim 12 jaar actief binnen de club. Met goede prestaties bij JO13-1, JO15-1, JO19-1, Jong Jodan Boys en het assistent-trainerschap bij Jodan Boys 1, ontwikkelde Erik zichzelf tot een volwassen en zelfstandige hoofdtrainer. Vorig seizoen behaalde hij bovendien zijn UEFA-A diploma.

Voorzitter Marco Kastelein: “Het bestuur van Jodan Boys is Erik dankbaar voor zijn jarenlange bijdrage en tomeloze inzet. We zijn er trots op dat we hem in de afgelopen jaren als persoon en als trainer hebben zien groeien binnen onze club. Bovendien is er veel vertrouwen dat het lopende seizoen op een mooie manier wordt afgesloten. Het bestuur denkt dat de huidige spelersgroep komend seizoen behoefte heeft aan een nieuwe trainer met wellicht ook een iets andere aanpak. Dus daar gaan we naar op zoek.” Jodan Boys 1 staat momenteel op de 3e plaats in de 1e Klasse B met een achterstand van 6 verliespunten op koploper BFC.

Erik van Zoest over zijn aanstaande vertrek: “Ik ben ontzettend blij met de kansen die Jodan Boys mij heeft geboden om uit te groeien tot de trainer die ik nu ben. Hoewel ik het familiegevoel van de club ga missen, denk ik dat het voor mijn ontwikkeling als trainer goed is om bij een andere vereniging te gaan werken. De komende periode ga ik me oriënteren op een volgende stap in mijn carrière. Verder ga ik natuurlijk mijn uiterste best doen om het maximale eruit te halen bij Jodan Boys in het restant van dit seizoen.”