Op 9 december speelde we de belangrijke uitwedstrijd tegen Legmeervogels.Hopend op een nederlaag van Kampong en wetend dat we zelf moeten winnen leek het ons niet nodig om een uitgebreide bespreking te houden. Een eventueel kampioenschap moest, ons inziens, voor voldoende energie en motivatie zorgen.

De wedstrijd begon nog goed met wat kleine kansjes. Het was moeilijk om door de verdediging te komen. Legmeervogels speelde met 5 verdedigers en daarvoor nog 3 verdedigend ingestelde middenvelders. Het spel speelde zich dan ook met name af op de helft van Legmeervogels maar tot een doelpunt kwam het nog niet. Maar met geduld en de juist instelling valt het doelpunt echt wel.

Echter na een, in onze ogen, verkeerde beslissing van de scheidsrechter, kreeg Ronald vlak voor de rust 2x geel voor praten. De scheidsrechter had zich blijkbaar niet goed ingelezen in de belangen van deze wedstrijd. Dit maakte onze opdracht er niet gemakkelijker op. Na een roerige en rommelige 1e helft een omzetting gedaan in de rust. Met een 1.3.4.2 formatie probeerden we na de rust de slag op het middenveld te winnen.

Ondanks een ondertal situatie kregen wij toch de beste kansen op een doelpunt. Legmeervogels probeerde het vooral met de lange bal en schoten van afstand. Maar tot een echte doelpoging kwam Legmeervogels niet. In de slotfase van de wedstrijd kwam Legmeervogels toch tot scoren. Deze werd echter afgefloten voor buitenspel. Na veel commentaar van Legmeervogels, overigens zonder een kaart, besloot de scheidsrechter zijn fluitsignaal terug te draaien, hij had blijkbaar een VAR bij zich, en het doelpunt alsnog goed te keuren. Hierdoor sloeg de bekende vlam in de pan.

Dat wij ons “genaaid” voelde is misschien nog lichtelijk verwoord. Na afloop gebeurde er van alles, werd er veel gezegd en werden er ook nog wat kaarten gegevens. Een onwaardig einde voor een overigens grotendeels sportieve wedstrijd. Dat de scheidsrechter niet geheel thuis hoorde op dit niveau was wel duidelijk. Dat wij ons anders hadden kunnen gedragen ook. Maar de belangen van deze wedstrijd, degradatie voor Legmeervogels en een eventueel kampioenschap voor Jodan Boys, waren groot. En dat werd niet geheel op waarde geschat door de scheidsrechter.

Gelukkig won Kampong hun eigen wedstrijd en zijn daardoor kampioen geworden in de 2e divisie A.

Wij sluiten de najaar competitie af met een mooie 2e plek. En dit geeft ons goede hoop voor het 2e half jaar.

Maar we waren er nog niet. We moesten nog even door want de bekerwedstrijd in de 3e ronde stond nog op het programma.

Na een week van veel gepraat over de wedstrijd tegen Legmeervogels mochten we zaterdag 16 december nog aantreden tegen Nootdorp O23-1.

Met de nodige wisselingen door oa schorsingen en blessure starten we gelijk goed. We kregen gelijk wat kansen op een doelpunt maar we waren nog niet scherp genoeg.  We kwamen 3 keer in een 1 tegen 1 met de sterk keepende doelman van Nootdorp maar we kregen de bal niet tegen het net. Hoewel Nootdorp ook weinig dreigend werd was het met name een spel dat gespeeld werd op het middenveld.

Onze kansen lagen met name aan de zijkanten. Daar een 2 tegen 1 creëren en zo de vrije man voor het doel vinden zou ons toch een doelpunt moeten opleveren. Centraal had Nootdorp 2 sterke en grote verdedigers staan dus daar lagen minder mogelijkheden. Ondanks onze kansen gingen we toch rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

In de rust nogmaals benadrukt om hoog druk te zetten en met name via de zijkanten de kansen voor te bereiden.

In de 54st minuut leverde dit uiteindelijk de 1-0 op.

Nadir ging de 2 tegen 1 aan met Jeroen zette de bal voor. De mee opgekomen Alex kon de bal tot een doelpunt omzetten. Als je blijft geloven in wat je doet dan komt het een keer goed.

Ook de 2-0 kwam tot stand na een aanval nu over de rechterkant. Op de rand van de 16 meter werd Zakaria knap vrijgespeeld. Zijn schot belandde via de rug van een tegenstander in het doel.

Nootdorp probeerde nog wel wat aan de stand te doen maar was niet opgewassen tegen onze tactiek.

In zo’n beetje de laatste minuut van de wedstrijd maakte Daniël onze 3e van de middag.

Scheidsrechter Ifrandi, die de wedstrijd prima leidde en aanvoelde, had na de 3-0 genoeg gezien en floot de wedstrijd na precies 90 minuten af.

Met deze uitslag hebben wij ons goed herstelt van een teleurstellend einde van de competitie. Nu genieten we van een korte stop en gaan we op 13 januari 2024 van start met wederom een bekerwedstrijd.

Wij van de O23-1 wensen al onze trouwe toeschouwers, onze soms lastige tegenstanders, scheidsrechters en verder iedereen die ons steunt op welke manier dan ook, fijne feestdagen en een gezond en sportief 2024 toe.