In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR2 zet winnende reeks voort!

Vandaag, 9 december, staat de laatste speelronde op de agenda. Jodan Boys VR2 heeft nog een uitwedstrijd tegen Oudewater tegoed, maar daarover later meer.

Eerst treden we vandaag aan tegen de nummer 8 van de competitie, ESTO VR1, onder nogal herfstachtige omstandigheden. Jodan Boys VR2 heeft enkele kleine wijzigingen aangebracht in het basiselftal. Debora en Lotte zijn herenigd als centraal duo, en Elise en Anouk starten als backs. Verder geen echte wijzigingen, en zo begonnen we tegen ESTO. Een team dat we zeker niet mochten onderschatten, gezien enkele wisselende uitslagen tegen zowel hoogvliegers als laagvliegers.

Tien minuten later dan gepland konden we eindelijk starten met de wedstrijd. ESTO won de toss en koos ervoor om de eerste helft met de wind mee te spelen. Jodan Boys wist wat hen te doen stond: proberen de bal laag te houden en voetballend op te lossen. En dit ging meteen goed. Na de aftrap leden we even balverlies, maar al snel kreeg Isabella de bal en stuurde Kadija diep. Ze kwam op links van de 16 uit, twijfelde geen moment en haalde uit. De bal vloog prachtig in de verre hoek, en zo stond het binnen de minuut al 1-0 voor Jodan Boys. Een goed begin!

Verder was het een lastige eerste helft. ESTO zette hoog druk en was veel in de aanval. Gelukkig gingen veel ballen over de achterlijn of kon Esmee er goed tussenkomen. Anouk had het vooral druk met ingooien op de linksbackpositie, want daar ging de bal het vaakst over de zijlijn. Jodan Boys probeerde wel positiespel te spelen, maar dit was lastig door de wind en het fysieke spel van ESTO.

In de eerste 20 minuten kwam ESTO een paar keer gevaarlijk op onze helft en rond de 16 meter, maar de verdediging en Esmee op doel waren niet te kloppen. Rond de 39ste minuut kregen we een dubieuze penalty tegen. De tegenstander ging wel heel gemakkelijk over de knie van Baje, de scheids zag dit en gaf ESTO een penalty. Gelukkig was Esmee in topvorm en dook naar de goede hoek! De stand bleef 0-1.

Gedurende de eerste helft speelde Jodan Boys de bal een paar keer goed rond, en Isabella en Amal werden nog een paar keer diepgestuurd. Helaas leverde dit geen grote kansen op, of werden we afgevlagd vanwege buitenspel. Ook Sara kwam er nog één keer goed overheen, maar ook hier geen grote kans. Niet veel later werd Kadija nogmaals diepgestuurd, ditmaal door Baje. Het leek op buitenspel, maar de vlag bleef omlaag, dus Kadija kon door, 1 op 1 met de keeper. Ze besloot hem over haar heen te stiften, een prachtige goal, en zo stond Jodan Boys comfortabel met 0-2 voor bij rust. Wetende dat ze de tweede helft de wind mee hadden, was dit een prettige voorsprong!

In de tweede helft dus wind mee, wat z’n voor- en nadelen heeft. De ballen naar voren gaan snel te hard, maar schieten van afstand kan dan wel weer makkelijker. En dat werd gedaan na ongeveer 3 minuten spelen in de tweede helft. Een mooi opgezette aanval vanuit de opbouw vanaf Esmee. De bal kwam uiteindelijk bij Amal terecht, die de vrijgelopen Baje op het middenveld zag en haar prima bediende. Baje kon aanleggen en schoot van ruim 25 meter over de keeper van ESTO hoog in de touwen, 0-3!

ESTO had een gevaarlijke lange bal vanuit achteruit (zelfs met wind tegen) en een paar snelle en behendige speelsters voorin, hier moesten we erg alert op blijven. Maar Jodan Boys deed dit prima.

In de 60ste minuut werd er 3 keer gewisseld aan de kant van Jodan Boys. Mila, Kraan en Noa kwamen het veld in. Deze meiden waren na ongeveer 10 minuten spelen meteen belangrijk. Jodan Boys kreeg rond de middenlijn een vrije trap, en Mila nam deze heel snel en slim. Kraan liep rechts helemaal vrij en werd op haar wenken bediend door Mila. Kraan speelde haar tegenstander voorbij en stoomde op naar de achterlijn. Nikki had ondertussen goed positie gekozen voor de goal, en Kraan wist haar feilloos te vinden met een strakke voorzet, 0-4 voor Jodan Boys!

ESTO kwam nog een paar keer gevaarlijk uit, maar de verdediging en Esmee waren scherp en hielden goed stand. Tot helaas in de 84ste minuut een speelster van ESTO ervandoor ging en Debora niet anders kon dan op randje 16 aan de handrem te trekken. Met als resultaat geel en een vrije trap op een mooie plek voor ESTO. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat de vrije trap schitterend werd genomen en zo in de verre hoek krulde, 1-4. Helaas geen clean sheet, maar wel een prima wedstrijd. Jodan Boys kan met een goed gevoel het weekend in en op weg naar de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1, Oudewater, van aankomende dinsdag.