In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen
Zaterdag 9 december stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop van vrouwen 1 op het programma. De dames van Jodan Boys namen het op tegen Jong Sparta Rotterdam Vrouwen.
Jodan Boys begon erg sterk aan de wedstrijd en domineerde de eerste 20 minuten. De meiden waren fel in de duels en via combinaties probeerden ze tot kansen te komen. Zo had Janet de 1-0 op haar schoen, maar plaatste de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook verdedigend stond Jodan Boys haar vrouwtje en werd strijd geleverd.
Helaas kantelde de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde en werd Jong Sparta dominanter. De dames uit Gouda werden meer teruggedrongen op eigen helft, al gaven ze weinig kansen weg. Jammer genoeg viel in de 37ste minuut uit het niets de 1-0 voor Jong Sparta, uit een vrije trap werd de bal door de spits knap binnengekopt. Niet veel later volgde ook de 2-0 na een aanval over de rechterkant, waarbij de linksbuitenspeelster het eindstation was. Een eerste helft met twee gezichten en ondanks weinig echte mogelijkheden voor beide ploegen keek Jodan Boys tegen een 2-0 achterstand aan.
In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en was de boodschap om het dominante spel van de eerste 20 minuten direct na de rust op te pakken. De wedstrijd was nog niet gespeeld!
En Jodan Boys nam gelijk het heft in handen in het begin van de tweede helft. Jong Sparta werd direct vastgezet achterin en dat leverde gelijk een goede mogelijkheid op. Janet zette haar tegenstander vast op haar eigen achterlijn waardoor zij de bal in de voeten van Dorien schoof. Die aarzelde niet en haalde direct uit in de korte hoek. De keepster van Jong Sparta voorkwam een snelle aansluitingstreffer.De intenties van Jodan Boys waren duidelijk en Jong Sparta kwam eigenlijk vrijwel niet meer van hun eigen helft af. Bij de sporadische aanvallen van Jong Sparta wisten Ghizlan en Marije hun direct tegenstander af te troeven, waardoor zij niet gevaarlijk konden worden.
In de 65e minuut verdiende Lisanne een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Zij ging zelf achter de bal staan, maar haar poging zeilde net over de lat. Vlak daarna loste Maaike Noa af in de spits als verse kracht. Janet had nog een mooie rush over de rechterkant, maar helaas was er niet genoeg bezetting voor de goal om de voorzet tot doelpunt te promoveren.Jodan Boys had de overhand, maar wist dat nog niet om te zetten in doelpunten, tot een kwartier voor tijd. Een corner werd bij de 2e paal binnen gewerkt door Renate, 1-2! Nog een kwartier om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen. Jodan Boys bleef kansen creëren met onder andere een mooi afstandsschot van Renate, maar die vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Maaike probeerde met een boogballetje de keeper te verrassen in de verre hoek, maar dat leverde geen doelpunt op.
Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-2 en op basis van de tweede helft was dat enorm zonde. Helaas zitten die wedstrijden er tussen, maar Jodan Boys mag tevreden zijn met het vertoonde spel in de 2e helft.Jodan Boys sluit het eerste deel af met een 5e plaats in de Hoofdklasse met maar 3 punten achterstand op de koploper. Nu is het tijd voor de winterstop en de batterij weer op te laden voor de 2e seizoenshelft.