In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2

Terwijl ‘White Christmas’ over het complex schalde, regende het pijpenstelen. De kerstbomen, die door de Praxis bij ons op het complex waren gezet, kregen meer dan voldoende water waardoor ze nog groener werden dan ze al waren. Het weer gaf een mistroostige aanblik. Gelukkig zochten de aanwezige toeschouwers onze knusse tribune op met een broodje bal of een soepje uit de kraam van Ronald Koolmees.

Goed starten

Jodan Boys wilde koste wat het kost de wedstrijd tegen Argon winnen. In de eerste seizoenshelft waren al genoeg onnodige punten gemorst. Net als een week eerder tegen de Meern moest Jodan Boys aan het einde van de middag met drie punten het veld af. De thuisploeg startte gretig. Rick Wils kopte binnen honderdtwintig seconden al op de buitenkant van de paal en ook Quincy werd binnen de vijf minuten gevaarlijk. Daartegenover stond dat Jodan Boys vanaf het begin moest opletten voor de omschakeling van Argon. Bij balverlies van Jodan Boys kwamen de Mijdrechtenaren er razendsnel uit met hun rappe voorwaarsten.

Wils pakt weer zijn doelpunt

Na twintig minuten werd de ban gebroken. Alex van Waardenberg zag Rick Wils een loopactie in de diepte maken en stuurde de lange spits met een mooie pass weg. Rick aarzelde niet en schoof de bal langs de keeper van Argon. Jodan Boys kwam op een verdiende voorsprong. Ruim vijf minuten later was het Fahim Musaui die op een heerlijke wijze de 2-0  in het dak van het doel binnenschoot. Dit zou weleens een hele makkelijke middag kunnen worden dachten de aanwezige toeschouwers. Maar niets was minder waar.

Een minuut later scoorde Argon de aansluitingstreffer. Jodan Boys probeerde voetballend uit te verdedigen in plaats van de bal lang te spelen. Een snelle aanval bezorgde Argon een doelpunt. Jodan Boys moest echt bij de les blijven. Net voor rust leek Fahim de marge weer te vergroten naar twee doelpunten. Recht voor het doel schoot Fahim echter naast. Zo ging Jodan Boys rusten met een minieme voorsprong.

Yassire is terug

Bij Argon bleef de doelman geblesseerd in de kleedkamer achter. De tweede keeper van Argon moest na vier minuten in de tweede helft al capituleren. Een goede hoekschop van Mo Bellahcen bereikte de geheel vrijstaande Yassire Hamdani die de bal binnen knikte. Heerlijk voor Yassire om te scoren na zoveel blessureleed. Maar goed, net als in de eerste helft had Argon ook hier weer een te snel antwoord op. Binnen een minuut viel de 3-2. Jodan Boys leed balverlies op het middenveld en met een harde pegel werd Rondeltap verschalkt. Jodan Boys bewees zichzelf geen dienst. Een kwartier voor tijd wist Jodan Boys definitief afstand te nemen van Argon. De ingevallen Dairenzio gaf de bal mee aan de opkomende Alex van Waardenberg. De opkomende back aarzelde niet en bereikte bij de tweede paal Angelo Semil die de bal feilloos binnenschoot. Een opluchting voor iedereen. Nu de pot dichthouden luidde het devies van Erik en Leroy.

Die linker van Mo en de save van Roy

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was van Mo. De Ravanelli van Oosterwei met zijn grijze plukken ontving een afgeslagen bal. Mo aarzelde geen moment en schoot met zijn linker van een meter of achttien snoeihard binnen. Een oude vos verleert zijn streken niet en Mo al helemaal niet. Vijf minuten voor tijd leek Jodan Boys Argon toch weer hoop te geven toen de Sa in het Goudse strafschop gebied onderuit werd gehaald. Gelukkig was Roy voornemens geen ballen meer door te laten. Met een schitterende save voorkwam Roy de 5-3. Na exact negentig minuten spelen blies scheidsrechter Greveling voor de laatste maal. Jodan Boys slaagde in de missie.

Bijna winterstop

Jodan Boys speelt aankomende dinsdag nog voor de Betcity Cup in en tegen Schoonhoven en daarna is het echt winterstop. Jodan Boys kan gematigd positief terug kijken op de eerste seizoenshelft. Een paar onnodige nederlagen zorgde ervoor dat Jodan Boys een stapje terug moest doen. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. Dit zorgt ervoor dat Jodan Boys na de winterstop nog mooie dingen kan gaan laten zien. We hopen dat u er dan ook weer bij bent. Voor nu tot dinsdag en hele fijne en goede feestdagen.

FORZA Jodan Boys