In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag 2 december stond de laatste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma. Fortuna Wormerveer was onze tegenstander en die kwamen naar Gouda afgereisd met de wetenschap dat ze al gedegradeerd waren. De uitwedstrijd werd nog met een temperatuur van 30 graden afgewerkt en met 5-0 winst afgesloten. Vandaag waren de omstandigheden tegenovergesteld.

Het zal mede door de koud gekomen zijn dat er niet al te veel toeschouwers op deze wedstrijd waren afgekomen. Maar degene die wel de moeite hadden genomen de kou te trotseren werden niet teleurgesteld. Al na 4 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na een goede aanval over links met een combinatie tussen Jeroen en Jari kon Jari ongehinderd de 16 meter binnen lopen en de bal in de lange hoek binnen schieten.

Score uitbreiden

Fortuna Wormerveer geloofde het wel en reageerde wat laconiek op deze vroege goal. Ze lieten ons aan de bal en zakte in op hun eigen elft en probeerde zo om ons het voetballen onmogelijk te maken. Dat dit niet lukte kwam mede door ons eigen spel. Nog binnen het half uur stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord door goals van Ronald en de van een (langdurige) blessure in de basis terug gekeerde Kjell. Nog voor rust maakte Ronald ook nog de 4-0 en was de weerstand van Fortuna volledig gebroken.

Blijven gaan

In de rust Jeroen (last van enkel) en Kjell (uit voorzorg) gewisseld, de wedstrijd was gespeeld dus geen onnodig risico nemen. Met Nadir en Zakaria erbij bleven beide posities goed bezet en konden we doorgaan met waar we in de 1ste helft mee begonnen waren. Wel in de rust benadrukt om te blijven jagen op doelpunten omdat dat in ons voordeel kan spreken mocht Kampong punten laten liggen tegen het altijd lastige Legmeervogels. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. De ene na de ander kans werd gecreëerd. Helaas voor ons stond de keeper van Wormerveer een paar goals in de weg. Maar gelukkig scoorde Wytze nog uit een corner van Ronald, beloonde Daniël zich zelf ook met een doelpunt en had Nadir het slotakkoord.

Monsterscore

Zo werd het na een goede wedstrijd van onze kant 7-0 en kon scheidersrechter Hamer, die overigens goed floot, deze sportieve wedstrijd na 90 minuten af fluiten. Omdat Kampong helaas met 1-0 won van Legmeervogels komt het aan op de laatste wedstrijd. We hebben nog 1 kans dus die moeten we met beide handen beetpakken.