In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag goede zaken gedaan. Op het mooie sportpark van vv de Meern boekte Jodan Boys een 1-2 overwinning. Milan Harteloh scoorde in de eerste helft tweemaal. Kort voor tijd werd het nog even spannend toen vv de Meern de aansluitingstreffer scoorde. Verder dan dit doelpunt kwam de thuisploeg gelukkig niet. 

Jodan Boys had zaterdag te maken met verschillende afwezigen. Mike Verhagen kon door een blessure niet aan de aftrap verschijnen, daarnaast was Dirk Rietveld ziek en was er zodoende niet bij. Verder stonden de langduriger geblesseerden Michel Verkaik, Ezra Hoogenboom en Adil Akanioui nog langs de kant. Joey Vergunst nam de plek van Dirk centraal in de verdediging in en Yassire Hamdani verhuisde van de rechter naar de linkerkant. Alex van Waardenberg begon als linksback. Stan Griffioen speelde ten koste van Edwin Gouw en deed dit heel verdienstelijk.

Thuis ongeslagen

De thuisploeg vv de Meern was tot aan afgelopen zaterdag in eigen huis nog ongeslagen.  Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. De Gouwenaars hadden veelvuldig balbezit en loerde naar gaten in de defensie van vv de Meern. Desondanks was het vv de Meern dat voor het eerst gevaarlijk werd. Een mispeer van Joey Vergunst in de verdediging zorgde ervoor dat de aanvallers van de thuisploeg vrije doorgang hadden naar het doel van Jodan Boys. De Meern leek te scoren, maar het doelpunt werd in vermeend buitenspelpositie binnen geschoten. Hier kwam Jodan Boys goed weg.

Milan scoort twee keer.

Na twintig minuten kwam Jodan Boys verdiend op voorsprong. Een hele mooie aanval over de rechterkant  via Dairenzio en Alex zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Milan kwam. Milan aarzelde niet en schoot de bal feilloos achter doelman Smorenburg. Het was al weer even geleden dat Jodan Boys op voorsprong was gekomen. Dit was een opluchting voor de hele ploeg. Niet veel later werd het zelfs nog mooier. Fahim Musaui, die in de eerste helft uiterst bedrijvig was en een mooie tandem met Yassire vormde, zette goed druk op de verdediging van vv de Meern. Hij wist de bal zelfs te ontfutselen en bereikte Milan in doelrijke positie. Ook deze bal schoot Milan goed binnen. Jodan Boys kwam op het half uur op 0-2. Een minuut later was het gevaarlijk voor het doel van Jodan Boys. Een schot van vv de Meern belandde op de buitenkant van de paal.

Score uitbreiden

Jodan Boys ging met een comfortabele voorsprong rusten. Tijdens de pauze moet Erik van Zoest zijn mannen hebben aangespoord om door te gaan en de score uit te breiden om zodoende de Meern niet het gevoel te geven dat er nog iets te halen viel. Rick Wils had na ruim tien minuten spelen in de tweede helft de kans om de 0-3 te scoren. De lange spits had de bal met zijn linkerbeen moeten afwerken, maar in plaats van de trekker over te halen probeerde hij het met zijn rechterbeen, waardoor de verdediging van vv de meern de tijd had om de bal te verdedigen. Zakaria en Quincy kwamen in het veld voor Brank en Musaui. Beide vleugelaanvallers konden terugkijken op een goed eerste helft, maar zakte in de tweede helft wat weg. Met nieuwe energie moest de aanval weer worden gezocht.

Toch nog spannend

Helaas kwam Jodan Boys er in het laatste kwartier maar moeilijk uit. Met veel opportunisme zocht vv de Meern de aanval. Hierin werd de thuisploeg gesterkt door de goede sterke spits Bob Prins. Roald Heerkens bleef in het hart van de verdediging overeind staan. Samen met zijn kompanen achterin werden de meeste ballen weggewerkt. Vijf minuten voor tijd leed Jodan Boys onnodig balverlies op het middenveld. Hier profiteerde vv de Meern van. Bob Prins werd bereikt en hij kopte de 1-2 binnen. Inclusief blessuretijd moest Jodan Boys nog tien minuten stand houden. Met veel kunst-en vliegwerk slaagde Jodan Boys in deze missie. Na vijfennegentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Tol af en was de opluchting aan Goudse zijde groot.

Winst voor het eerste, VR1 en JO23-1

Na afloop waren de spelers het er over eens, wil Jodan Boys stappen maken in de tweede seizoenshelft, moeten die rare slordigheden eruit. Een comfortabel lijkende voorsprong moet niet meer als sneeuw voor de zon smelten door rare keuzes. Na deze kritische noot was iedereen blij met de drie punten. Het werd een hele mooie zaterdag, omdat ook VR1 en JO23-1  hun wedstrijden wisten te winnen. We weten allemaal wat dat betekent: Aankomende donderdagavond een gezellig samenzijn na de training met lekker eten.

Laatste thuiswedstrijd van 2023

Door de overwinning stijgt Jodan Boys weer wat op de ranglijst richting de subtop. Volgende week ontvangt Jodan Boys Argon. Jodan Boys zal in eigen huis de eerste seizoenshelft goed af willen sluiten. Het sportcomplex zal in winterse kerstsferen worden omgetoverd. Dus zorg ervoor dat je erbij bent.

FORZA Jodan Boys