In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 2 December was het weer zo ver: de dames van Jodan Boys gingen de strijd aan met de vrouwen uit Barendrecht. Een clash van jewelste, want beide teams wilden als een stel hongerige wolven aansluiting houden met de top van de hoofdklasse.
Het spektakel begon met een mooi doelpunt van Minke Kant, de pupil van de week uit de MO11-1.

Na dat moment van grootheid kon de wedstrijd eindelijk losbarsten. Een evenwichtige start, waarbij beide teams als kemphanen de duels niet uit de weg gingen. Jodan Boys waagde zich een paar keer dicht bij het doel van Barendrecht, maar helaas geen vuurwerk. Aan de andere kant maakte de linksbuiten van Barendrecht het de verdediging knap lastig.
Toen, uit het niets, als een ninja in de nacht, viel daar de 0-1 na een hoekschop en wat geharrewar bij de eerste paal. Een wake-up call voor Jodan Boys, alsof ze een espresso kregen ingespoten. De dames speelden plots geconcentreerder en wonnen meer duels dan een stel kungfu meesters. Alsof dat nog niet genoeg was, voerde coach Patrick Verweij nog een tactische wijziging door die erg bepalend bleek voor de rest van de wedstrijd.


Vlak voor rust flitste Renate Spee als een bliksemschicht over de flank, en na een geweldige combinatie met Lisanne ging het mis in de zestien. Penalty! Lisanne nam het heft in eigen handen en schoot de bal koelbloedig binnen. Voor de rust kwam er nog een pareltje uit het boekje, een wonderschone goal van Dorien na een perfecte aanval. 2-1 bij rust!
Na de rust bleef het feest doorgaan. Dorien miste nog een kans die net over de lat zeilde, maar in de 47ste minuut knikte Janet de bal in het net na een prachtige voorzet van Renate. Jodan Boys heerste, en Lisanne zorgde voor de 4-1 in de 60ste minuut.


Alles leek koek en ei tot de 84ste minuut, toen Barendrecht ineens uit het niets twee goals scoorde. Toen de scheidsrechter bij een stand van 4-3 naar de penaltystip van Jodan Boys wees gleed er een zucht van paniek door het publiek, maar gelukkig besloot de scheidsrechter op het laatste moment de toegekende penalty in te slikken. Alsof dat nog niet genoeg spektakel was, kreeg een speelster van Barendrecht rood voor het uiten van een bijzonder kleurrijk commentaar op grensrechter Roy Vos (we kunnen de specifieke woorden helaas niet herhalen). De laatste minuten waren nog nagelbijtend spannend, maar de drie punten bleven uiteindelijk in Gouda.


Met deze triomf vinden de vrouwen zichzelf keurig op de vierde plek met 17 punten, slechts drie puntjes verwijderd van koploper Saestum Vr2. Op naar de volgende week, waar de dames van Jodan Boys een avondwedstrijd om 17.15 uur spelen tegen Jong Sparta Rotterdam. Het wordt tevens de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft. Spannend!