In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Afgelopen zaterdag werden we vroeg op de club verwacht voor de uitwedstrijd tegen sv Huizen O23. Aan de thuiswedstrijd hebben we geen goede herinneringen, fout van de keeper, verkeerde terug speelbal en een rode kaart nog voor rust maakte dat we in deze wedstrijd achter de feiten aan liepen.

Dat moest dus anders. Met die wetenschap zijn we de wedstrijdbespreking ingegaan. Wetende dat we het behalen van het kampioenschap in eigen hand hadden, begonnen we aan de warming up. In ons achterhoofd hoopte we op een misstap van Kampong.

Direct na de aftrap al gelijk ons 1ste balverlies op de middenlijn wat leidde tot een kans voor Huizen. Vanuit het team werd er gelijk gereageerd en geprobeerd iedereen op scherp te zetten. Hoewel dit bijzonder is als je weet wat er op het spel staat. In een rommelige eerste fase van de wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde werden wij langzaam aan wat sterker. Dit leverde na een goed uitgespeelde aanval dan ook de 0-1 op voor ons. Door goed druk te zetten werd er een foute pass afgedwongen bij Huizen welke via Zakaria M. bij Ronald werd bezorgd. Ronald kon makkelijk door lopen en schoof de bal in de lange hoek binnen.Een mooie opsteker voor een moeizame start van de wedstrijd.

Korte duur

Echter was deze opsteker van korte duur. Direct na de aftrap van Huizen leverde in dit geval niet goed druk zetten een vrije doorgang voor Huizen op. De speler van Huizen besloot om het van een meter of 20 te proberen en schoot de bal knap in de kruising buiten bereikt van Bob, 1-1. Zo stond het binnen 2 minuten alweer gelijk en konden we opnieuw beginnen. Op zich geen probleem is het niet dat we nu ook nog eens tegen elkaar begonnen te mopperen. Na een verkeerd ingespeelde bal en onvoldoende druk zetten op de bal leverde dit een kans op welke uiteindelijk een resulteerde in een penalty, terecht of onterecht, feit was dat wij hetzelfde niet goed doen. Dan kan je naar de scheidsrechter wijzen maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Deze penalty werd feilloos ingeschoten en zo stonden we 2-1 achter. Vervolgens leverde dit ook nog 2 onnodige gele kaarten op voor Jari en Zakaria K. wegens praten.

Vol voor de winst

Om niet met 10 man komen te staan besloten om 2 wissels door te voeren in de rust. Met Wytze en Daniël erin voor Jari en Zakaria besloten we om vol voor de winst te gaan. We kregen wel wat kansjes maar echt overtuigend was het niet. De rol van de scheidsrechter werd er in deze fase niet beter op en dit leidde tot nog meer frustraties in het veld, zowel bij Huizen als bij Jodan Boys. Dit kwam niet ten goede aan ons spel. Huizen ging beter om met hun frustraties en kon vanuit een corner de 3-1 binnen koppen. Door achterin met 3 verdedigers te gaan spelen en voorin met een extra aanvaller erbij  probeerde we nog iets te forceren. Deze kans diende zich aan toen Daniël in het strafschop gebied, na enige aarzeling bij de scheidsrechter, een penalty verdiende. Echter op aanwijzing van de grensrechter van Huizen werd dit omgedraaid in een buitenspel situatie van Daniël. Of dit terecht was zullen we nooit weten. Hoewel deze kans ons door de neus werd geboord gingen we wel iets beter spelen en drong langzaam aan door wat we de hele wedstrijd waren vergeten. De koppositie en het kampioenschap stond op het spel. Ondanks wat kleine kansjes via Nadir, Ronald en Daniël was de tijd te kort om nog iets te forceren.

 

Helaas voor ons floot de scheidsrechter om 14.40 uur af en leden we een terechte nederlaag. Deze is volledig aan ons zelf te danken en we zullen ons nu moeten richten op plek 2. Wat op zich ook een mooie prestatie is gezien de resultaten die we in de overige wedstrijden hebben behaald. We gaan verder met onze ontwikkeling waar deze wedstrijd ook een onderdeel van is. Weer een ervaring rijker.