In Nieuws

Sinds kort hebben we bij de Jodan Boys een tweede vertrouwenscontactpersoon, naast Wim van den Brink. We hebben als bestuur gezocht naar een vrouwelijke contactpersoon omdat we ons voor kunnen stellen dat er meiden en vrouwen zijn binnen de vereniging, die in voorkomende gevallen liever met een vrouw praten dan met een man. En het kan natuurlijk ook zo zijn dat  er mannen of jongens zijn die liever met een vrouw van gedachten wisselen over vertrouwelijke zaken, dan met een man. Daarom zijn we blij dat Monique van den Hoven zich bij ons gemeld heeft om, naast Wim van den Brink, vertrouwenscontactpersoon te worden. Monique is 45 jaar oud en werkt als zij-instromer als leerkracht op een basisschool in Gouda. Haar zoon Tijn voetbalt al jaren met veel plezier bij de club, momenteel in de JO 13-2.

 

Monique heeft een opleiding en een achtergrond in de psychiatrie en vind het van belang om vanuit haar functie als vertrouwenscontactpersoon bij de Jodan Boys bij te dragen aan een veilig sport-klimaat bij de club. Sociale veiligheid is volgens haar bij een sportvereniging minstens net zo belangrijk als voetbaltechnische vaardigheid  en daar wil ze graag haar steentje aan bijdragen. Ze heeft in het verleden ook een opleiding tot mediator gevolgd en heeft dus al zodanig een aantal tools beschikbaar die haar kunnen helpen in haar functie als vertrouwenscontactpersoon.

 

Onlangs heeft ze bij het NOCNSF de cursus vertrouwenscontactpersoon afgerond en daarvoor ook een certificaat ontvangen. Monique is bereikbaar via het mailadres vcp@cvvdejodanboys.nl.

 

Theo Vogelzang,

Secretaris AB.