Afgelopen zaterdag 25 november moesten de dames van VR1 uit voetballen tegen Ter Leede VR2.

De wedstrijd begon wisselvallig. Beide teams begonnen sterk en zette veel druk. Na zo’n 8 minuten kwam er een kans voor Jodan Boys maar Renate schoot deze helaas net naast. Na 12 minuten was het raak. Via een corner kopt Demi de bal er prachtig in. Het staat 0-1 voor Jodan Boys.

Na een schietkans van Lisanne die net over het doel heen vliegt, gaat nu Ter Leede in de aanval en schiet op doel, gelukkig houdt Danielle hem tegen, maar de bal komt weer voor de voeten van een aanvaller van Ter Leede, waardoor zij de rebound kan maken, maar gelukkig staat Dorien op de doellijn en tikt de bal weg. Met veel geklungel wordt de bal uiteindelijk weggewerkt.

Met goed samenspel en goeie combinaties op het middenveld, wordt Janet diep gestuurd en zorgt ervoor dat Jodan Boys een corner krijgt. Deze hoekschop kopt Demi net over. Na een aantal minuten wordt Janet weer diep gestuurd en probeert nu zelf te schieten, helaas gaat deze net naast.

Vervolgens is het Janet die Renate deze keer diep stuurt, waardoor de laatstgenoemde 1 op 1 met de keeper van Ter Leede komt te staan. De keeper staat goed haar mannetje en houdt de bal uit de netten.

Zo vlak voor rust krijgt Jodan Boys nog een vrije trap mee, maar deze wordt helaas net overgeschoten door Rebekka. Vervolgens krijgt Ter Leede nog een vrije trap mee, maar deze wordt recht in de handen van Danielle geschoten.

Nu er met 0-1 de rust wordt ingegaan, zijn de dames gedreven om meteen de 0-2 te scoren. Echter is het Ter Leede die met de eerste kans komt. Danielle komt 1 op 1 te staan met de spits van Ter Leede, maar weet ons weer knap te redden. Kort hierna volgen weer een aantal aanvallen voor Jodan Boys. Zo legt Dorien bij een corner de bal terug op Janet die over schiet. En legt Renate de bal af op Carolien die net voorlangs schiet. Niet alleen Danielle, maar ook de keeper van Ter Leede heeft een aantal geweldige reddingen. Renate weet ook met een halve omhaal het net niet te raken. In de laatste 10 minuten heeft Jodan Boys nog 2 kansen gecreëerd. Rebekka was dichtbij met het inglijden van de bal na een voorzet van Lisanne en de laatste kans van Renate komt ook niet op een doelpunt uit.

Het had een doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden. Desondanks heeft Jodan Boys zich laten zien ten opzichte van vorige week en hebben de dames 3 belangrijke punten weten te pakken. Deze gretigheid moeten we doorzetten in de volgende wedstrijden. Volgende week spelen we om 14:15 thuis tegen Barendrecht. Hopelijk zien we jullie daar!