Zaterdag reisde Jodan Boys vrouwen 1 af naar Utrecht om het op te nemen tegen Sporting ’70 vrouwen 1. Het beloofde een vervelende en trieste middag te worden voor de dames. Onder koude en regenachtige weersomstandigheden werd namelijk maar liefst met 5-0 verloren.

In de eerste helft leek Jodan Boys een vliegende start te maken met een goal van Renate in de 4de minuut. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Hierna volgde slordig spel, waardoor het een stuk makkelijker werd voor Sporting’70 om in de wedstrijd te blijven. Er werden nog enkele grote kansen gecreëerd voor de rust, jammergenoeg konden Dorien en Janet ook het net niet vinden.
In de 38e minuut kwam Sporting’70 op voorsprong door een te korte terugspeelbal naar Daniëlle, waardoor de spits gemakkelijk kon afronden. Daarna leek het 1-1 te worden vlak voor rust, maar na een goede voorzet van Carolien kon Janet niet afronden en raakte laatstgenoemde zelfs geblesseerd. Hierdoor was de ruststand 1-0 in het voordeel van Sporting’70.

Sophie verving de geblesseerde Janet in de tweede helft. Al snel kwamen de dames helaas op een 2-0 achterstand. Door een voorzet vanaf de linkerkant wist Sporting’70 een aanvaller vrij te zetten voor de goal die beheerst binnenschoot. Het liep uit op een blamage voor de dames van Jodan Boys, want vijf minuten na de 2-0 werd het 3-0.
In de 60e minuut maakte Khadija haar debuut in JB vr1 en ook Sara werd binnen de lijnen gebracht, Elise en Carolien verlieten het veld. Jodan Boys probeerde een aanvalsplan uit te voeren met een extra spits, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk liep de score zelfs verder uit tot 5-0. Dorien had nog de mogelijkheid tot 5-1, maar haar schot belandde op de lat.

Al met al een trieste middag voor de vrouwen van Jodan Boys. Het ontbrak aan scherpte, wat resulteerde in slordig spel met persoonlijke fouten. Het liep niet, het zat er daardoor niet in zaterdag. Een hard leermoment, maar op naar volgende week. De meiden zullen dan de rug moeten rechten als zij op bezoek gaan bij Ter Leede vrouwen 2 in Sassenheim.