In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys hoopt de uitwedstrijd tegen DVVA zo snel mogelijk te vergeten. Onder troosteloze omstandigheden bleken de Amsterdammers geraffineerder op de juiste momenten. Jodan Boys kon daarentegen geen vuist maken en kwam dus tekort tegen het goed voetballende DVVA.

Door de overvloedige regen van zaterdagmorgen bleek het natuurgrasveld van DVVA bij aankomst niet bespeelbaar te zijn. De scheidsrechter keurde het hoofdveld vrijwel direct af. De wedstrijd werd nu achteraf op een kunstgrasbijveld gespeeld. Aantrekkelijker werd het er niet op. De grijze lucht en de bakken regen die uit de lucht viel zorgde ervoor dat de toeschouwers ook een flinke prestatie moesten leveren om de wedstrijd uit te kijken.

Snelle achterstand

Jodan Boys hoopte de goede lijn van de laatste weken door te kunnen trekken op het natte snelle kunstgras, echter keken de Gouwenaren al binnen drie minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Roy Rondeltap verkeek zich op een houdbare bal van DVVA en zodoende konden de Amsterdammers nog voor de eerste zweetdruppels zichtbaar werden al juichen. Maar goed nog voldoende tijd om de score om te buigen.

Geen power

Jodan Boys werkte hard hoor in Amsterdam dat mag gezegd. De ploeg verzaakte niet. Het was alleen niet goed genoeg. In de eerste helft kreeg Jodan Boys  twee mogelijkheden om te scoren. Een inzet van Zakaria verdween net naast en een kopbal van Roald belandde op de lat. Daarnaast had DVVA nog een kans om de tweede te scoren. Bij het rustsignaal spurtten de doorweekte supporters naar de knusse kantine van DVVA om zich op te warmen.

Niet goed uit de kleedkamer

DVVA kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan Jodan Boys. Waar Jodan Boys een doelpunt nodig had was het DVVA die de score uitbreidde. In eerste instantie wist Roy Rondeltap nog twee keer uitstekend redding te brengen op goede kansen van DVVA. In de zestigste minuut was het toch raak. Een onnodige goal. Fahim probeerde met een hakbal uit te verdedigen. De bal werd opgepikt door DVVA en na een scrimmage uiteindelijk hard binnengeschoten. Een moeilijke opgave voor Jodan Boys om de stand nog om te buigen. Even leek het erop dat er misschien nog iets zou kunnen gebeuren toen Milan de 2-1 binnenkopte. Maar die hoop werd hard de kop ingedrukt toen DVVA even later naar de  3-1 counterde.

Op naar Zuidvogels

Het was al met al een teleurstellende middag. Een jong Jodan Boys kon geen potten breken tegen DVVA. Een goede ploeg met veel inzet en technisch vaardige spelers, die zaterdag terecht de drie punten in eigen huis hielden. Gelukkig speelt Jodan Boys aankomende zaterdag weer thuis. Een belangrijke pot om aansluiting met de subtop te blijven houden. We hopen dat u er dan ook weer bij bent. Tot aankomende zaterdag!

FORZA Jodan Boys