In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Aankomende zaterdag reist Jodan Boys af naar Amsterdam om het op te nemen tegen DVVA. Saillant detail, Jodan Boys speelde tot nu toe bijna allemaal uitwedstrijden tegen promovendi  in de eerste klasse. Alleen Montfoort’19 SV speelde vorig jaar op dit niveau. DVVA, Door Vriendschap Verenigd Amsterdam, werd in het seizoen 2010/2011 kampioen en promoveerde destijds naar de eerste klasse. Een jaar later degradeerden de Amsterdammers helaas weer. Afgelopen seizoen werd DVVA tweede achter AFC in de tweede klasse. Omdat AFC al een team in het weekendvoetbal heeft, mochten zij niet promoveren. DVVA nam de plaats van de kampioen in. 

De promotie lag voorafgaand aan vorig seizoen niet in de lijn der verwachtingen. Wintersportvakanties kregen nog weleens de voorkeur voor spelers van het eerste team. Onder trainer Wilfred den Breejen kwam er een mentaliteitsverandering in de groep. Commitment in en buiten het veld werden geëist van den Breejen. Dit resulteerde vorig jaar in de goede resultaten. Deze lijn is dit jaar voortgezet in de eerste klasse. In de eerste zeven wedstrijden werd er slechts één keer verloren. Afgelopen zaterdag speelde DVVA erg goed tegen Roda’46. Lang leek het erop dat de Amsterdammers de punten mee zouden nemen naar Amsterdam. In het laatste kwartier werd het nog gelijk in Leusden.

 

Goed voetbal

Jodan Boys kan ook bogen op twee goede wedstrijden. Beide duels werden in eigen huis gespeeld. Ook op de trainingen vliegen de vonken eraf als we de trainers mogen geloven. Zaterdag weer een nieuwe uitdaging als we de punten uit Amsterdam mee naar huis willen nemen. Jodan Boys zal dit weekend weer goed beslagen ten ijs moeten komen. Op het natuurgras van DVVA zal het balletje anders rollen dan op het Goudse kunstgras. Desondanks mag Jodan Boys van eigen kracht uitgaan. Met lef en durf  de spitsen bedienen. DVVA kreeg nog niet veel goals tegen dus het zoeken naar een gaatje wordt een pittige opdracht voor onze aanvallers. We zijn vol goede moed!

De wedstrijd op sportpark Drieburg begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M.R. van Twiller

FORZA Jodan Boys