In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Onder frisse en natte weersomstandigheden heeft Jodan Boys O23 zich deze week voorbereidt op de o zo belangrijke wedstrijd tegen Kampong. Na het verlies bij RKAVV kregen wij toch nog een positief bericht want ook Kampong had hun wedstrijd bij Purmersteijn verloren. Pakken we de koppositie en houden we uitzicht op een mooie 1ste plek of wordt de achterstand op Kampong groter?

We speelden onze wedstrijd voor de verandering op het 2e veld omdat de Vrouwen 1 van Jodan Boys gelijktijdig met ons thuis speelde en op het eerste veld stond ingedeeld.

In de bespreking de kracht van Kampong uit de vorige wedstrijd aangehaald. Sterk aan de bal en 2 sterke opkomende backs en veel lengte in de spits. Dit was toch wel iets waar we in de heen wedstrijd moeite mee hadden. En dit was ook wel de kracht van Kampong in die wedstrijd. Ook het voetbal van Kampong was goed verzorgd dus daar moeten we goed mee omgaan in de wedstrijd. Kort op de bal en compact spelen was het advies. Ook benadrukt dat het vandaag moest gebeuren. Wilde we onze kansen in eigen hand houden hebben we de 3 punten nodig. En dat maakt ook dat we dan de koppositie in handen hebben. Dus genoeg redenen voor een mooie wedstrijd. Kampong zal de koppositie niet zo maar prijs geven dus veel strijd en mooi voetbal van beide teams was te verwachten.

Kampong begoed goed en fel aan de wedstrijd en liet meteen zien dat er niet zomaar even 3 punten konden worden opgehaald. We moesten het als team laten zien en met elkaar doen. En dat deden we. Een afgeslagen aanval van Kampong werd door ons omgezet in een snelle counter waarbij Bram de ruimte in werd gestuurd. Die leek de bal te verspelen maar zijn voorzet werd door een verdediger van Kampong in het eigen doel verwerkt en zo hadden de gewenste snelle voorsprong te pakken. Deze voorsprong zorgde voor veel vertrouwen in de ploeg en we werden sterker en sterker.  Na een zoveelste goede aanval over links tussen Nadir en Ronald werd wederom Bram in stelling gebracht om te scoren. En dat deed Bram dan ook op beheerste wijze, 2-0. Dit leek er even op dat Kampong het geloof in een goede afloop verloor. De coach van Kampong had er zeker nog geloof in en probeerde zijn ploeg met positieve coaching weer bij elkaar te krijgen.

Na rust een ontketend JB O23. Veel balbezit en dat maakte dat we veel kansen konden creëren. Kampong wilde wel en had de moed zeker nog niet op gegeven en probeerde via zorgvuldig voetbal ons spel te ontregelen. Maar zoals al vele wedstrijden het geval is gaf onze laatste linie geen krimp en hield het achterin potdicht.  Het middenveld probeerde onder aanvoering van Zakaria het spel te verdelen en zo de aanvallers aan het werk te zetten. Helaas hadden we het vizier niet helemaal op scherp en werden er veel kansen niet op juistheid geschat en dus ook niet verzilverd. Gezegd moet worden dat de keeper van Kampong een paar goede reddingen voor zijn rekening nam. Dit maakte dat Kampong bleef geloven in een goed resultaat. Wel kwamen wij vlak na rust goed weg omdat de scheidsrechter in een tackle van Jari vond dat de bal gespeeld werd. Dit had ook zo maar een penalty kunnen zijn. En dan wordt het toch weer spannend.

In de 80ste minuut werd de wedstrijd definitief in ons voordeel beslist. Met een mooie aanval over links werd Ronald vrij gespeeld en die kon zo zijn doelpunt mee pikken in deze wedstrijd, 3-0.  Toen was de wedstrijd wel gespeeld en geloofde Kampong het ook wel. Wij probeerde er nog een 4de goal bij te maken maar we gingen wat meer voor onze eigen kans dan voor de assist. Dat is begrijpelijk als je 3-0 voorstaat en dat mag ook best.

Na 5 minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter A. Hoogendoorn de sportieve wedstrijd af en konden we gaan genieten van de overwinning en de veroverde koppositie. Met nog 4 pittige wedstrijden voor de boeg zijn we er nog lang niet. Maar de 1ste stap is gezet.  We hebben ons als team hersteld van de nederlaag tegen RKAVV. En dat is ook mooi om te zien.