In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

We kunnen veel zeggen over kunstgras. Er zijn voors en tegens, maar één ding staat vast zonder kunstgras zou er de afgelopen weken weinig zijn gevoetbald. Bij aanvang van de wedstrijd gingen de wolken voor de zoveelste keer open en de paraplu’s gingen uit. Gaandeweg de wedstrijd brak het wolkendek open en kwam de zon er door. Het spel van Jodan Boys ging hand in hand met het weer. Om half vijf scheen voor Jodan Boys de zon met zijn uitbundige stralen.

Ja onder herfstachtige omstandigheden trapte Jodan Boys af. Mo Bellahcen liet bij zijn eerste balcontact zien wat de intenties van Jodan Boys waren zaterdagmiddag. Met een scherpe diepe bal stuurde Mo Fahim de diepte in. Zijn voorzet bereikte Rick,  de doelman van SVL kon ternauwernood redding brengen. De toon van de middag was gezet. Helemaal toen Roald het uit een corner ook nog probeerde om de bal te volleren. In de uitbraak was de ploeg uit Langbroek direct gevaarlijk. SVL stond binnen een paar passen voor de neus van Roy Rondeltap. Gelukkig wist Rondeltap het gevaar met zijn benen te keren. SVL had er in de beginfase ook duidelijk zin in en zette volle bak druk op de Goudse defensie.

Leuk spelbeeld

Twee ploegen die wilde voetballen zorgde voor een aantrekkelijk spelbeeld voor de toeschouwers. Jodan Boys moest in die beginfase echt uitkijken voor SVL want met veel dynamiek maakte ze een dreigende indruk. Desondanks was het Quincy Tavares die na dik tien minuten spelen het eerste doelpunt leek te maken. Hij omspeelde de keeper van SVL en probeerde met een lob de verre hoek te bereiken. Zijn inzet werd net voor de doellijn gekeerd door een speler van de Langbroekers. Een paar minuten later eenzelfde soort kans aan de andere kant van het veld. De uitstekend keepende Rondeltap zat er één keertje naast. Hij timede verkeerd bij een diepe bal waardoor de spits eerder bij de bal kon komen. Zijn schot leek via de lat de goal in te gaan, maar Dirk Rietveld stond op zijn post en knalde de bal het veld weer in.

Steeds sterker

Jodan Boys werd gaandeweg de eerste helft steeds sterker. SVL kwam er veel minder gevaarlijk uit als in het begin. Jodan Boys kreeg wat mogelijkheden via Milan Harteloh na goed doorjagen op de keeper. Rick Wils kopte nog een keer net over en Mike Verhagen zag zijn schot net naast gaan. Tien minuten voor het rustsignaal was het eindelijk wel raak. Een aanval waar De Zerbi en Guadiola van zouden watertanden. Mo speelde zich vrij op het middenveld en passte de bal hard in op Rick Wils die de bal met zijn borst klaar wist te leggen voor Fahim Musaui. Fahim aarzelde geen moment en schoot de bal geplaatst feilloos binnen. De eerste zonnestralen werden zichtbaar. Wat een aanval, wat een afwerking!

Op zoek naar meer

Jodan Boys wilde meer en nog voor rust de tweede binnen prikken. Rick Wils had op zijn verjaardag de kans om te scoren. Waar het met zijn hoofd de laatste weken goed lukt, lukte het zaterdag niet met zijn benen. Eén op één met de doelman schoot Rick gehaast op de keeper van SVL. Edwin Gouw had ook nog een mogelijkheid, ook die ging er niet in. Bij het scheiden van de markt vond Quincy het welletjes. Quincy liet de verdedigers van SVL weer eens zijn hielen zien en uiterst geplaatst schoot hij de bal in de verre hoek tegen het zijnet. Diep in blessuretijd toch nog een comfortabele voorsprong 2-0.

Wat? Een rode kaart voor Mo?

Jodan Boys kwam niet scherp uit de kleedkamer. SVL stond binnen no time in scoringspositie voor Rondeltap. De spits was te gehaast en schoot gelukkig naast. Jodan Boys was gewaarschuwd. Na tien minuten spelen alom consternatie vanuit het niets rende de scheidsrechter naar Mo en gaf hem zijn tweede gele kaart, dus rood. Mo had in het eerste bedrijf ook al een gele prent gezien. Niemand wist waarom Mo de kaart voorgeschoteld kreeg. Het bleek dat het iets te maken had met het veld te vroeg weer inkomen en niet wachten op het teken van de scheidsrechter. Scheidsrechter Peetoom vond de overtreding zwaar genoeg  om Jodan Boys met tien man de rest van de wedstrijd uit te laten spelen. Het mag gezegd de kaarten zaten niet diep in de zakken van de leidsman. In een verder vriendelijke wedstrijd gingen beide ploegen met aardig wat prenten op zak van het veld af.

Twaalfde man

Jodan Boys moest nog veertig minuten verder met tien man. Wat zijn wij onze trouwe supporters dankbaar. We zijn blij dat ze door weer en wind er steeds staan op het terras, op de tribune en langs het veld. Zaterdag hielpen ze onze jongens om de tweede helft niks meer weg te geven. Het mag gezegd de boys pakte het in het veld wonderbaarlijk goed op. Iedereen werd goed neergezet en er werd bijna niks meer weggegeven. Tien minuten voor tijd leek Jodan Boys zelfs de 3-0 te gaan maken via de ingevallen Zakaria Kanfaoui. Helaas werd hij van de bal gelopen door een verdediger van SVL. Na vierenhalve minuut extra tijd vond scheidsrechter Peetoom het welletjes. Zoals onze twitteraar schreef: Het eindigt in een dik verdiende overwinning voor Jodan Boys! En zo was het helemaal

Er straalt plezier vanaf

Wat opviel afgelopen zaterdag was dat er weer een team staat wat voor elkaar door het vuur gaat. Er staat een team wat van het spelletje geniet en dat is mooi. Niet alleen de basisspelers maar ook de wissels zijn belangrijke schakels in het team. Edwin Gouw speelde zaterdag moeiteloos op de plek van de geblesseerde Ezra Hoogenboom. Milan Harteloh die sinds twee wedstrijden weer in de basis elf start werkt zichzelf een slag in de rondte en zorgt zo voor goede energie in de ploeg. Het collectief wordt steeds sterker en dat moet Jodan Boys zien vast te houden als het volgende week afreist naar Amsterdam om het op te nemen tegen het stugge DVVA. U bent er dan ook weer bij toch?

FORZA Jodan Boys