In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag 4 november stond de lastige uitwedstrijd tegen RKAVV op het programma. In de thuiswedstrijd hadden wij het al lastig tegen deze tegenstander uit Leidschendam maar konden we nog een gelijkspel uit de wacht slepen met een goede teamspirit. Zaterdag zat dit er helaas niet in.

Op een winderig en nat sportcomplex de Kastelenring begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Gesteund door de wind in de rug probeerde we de laatste linie van RKAVV al vroeg onder druk te zetten. Met name de ruimte achter hun laatste linie werd door ons gezocht. Ronald werd daar een paar keer vrijgezet echter wist de nummer 4 van RKAVV Ronald goed te bedwingen. De keren dat we wel de bal vrij kregen werd er door ons een verkeerde keus gemaakt waardoor de kans eigenlijk geen kans meer werd. Ondanks deze mogelijkheden zaten we toch niet lekker in de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan of werden  niet begrepen door een medespeler waardoor we veel balverlies leden. Aan de kant van RKAVV een zelfde beeld. Dit maakte dat de 1ste helft eigenlijk weinig mooi voetbal liet zien. Aan inzet overigens geen gebrek, hoewel we in het begin wel een paar spelers op scherp moesten zetten. En omdat beide teams niet veel kansen creëerden werd de kleedkamer opgezocht met een 0-0 ruststand.

In de rust geprobeerd wat accenten aan te brengen voor de 2e helft. Vol goede moed dat er een goed resultaat mogelijk was begonnen we aan de 2e helft. Echter kregen we al snel in de 2e helft de deksel op de neus. Een afgeslagen aanval van ons werd snel omgezet in een aanval van RAKVV. Een schot op de rand van de 16 werd licht getoucheerd en maakte Bob kansloos. Hoewel Bob de bal nog wel raakte kon hij niet voorkomen dat hij, mede door het gladde natte veld, in het doel verdween, 1-0 RKAVV.

Dit was een domper voor ons maar we zaten gelukkig niet in zak en as. Direct na de 1-0 kregen wij met Ronald de kans op 1-1. Echter had Ronald iets teveel tijd nodig om de bal te controleren en kon de laatste linie van RKAVV dit tijdig repareren. Dit gaf ons wat meer vertrouwen in een goede afloop en we probeerde wat meer via de voetballende oplossing de kansen te creeëren. Maar zoals wel bekend, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en zo geschiedde. Wederom een afgeslagen aanval werd in de counter goed uit gespeeld door RKAVV. Een voorzet vanaf de zijkant kon door ons niet goed verwerkt worden en werd bij de 2e paal door een speler van RKAVV binnen gekopt, 2-0. Ook nu gaven we nog niet op. Met Seth voor Daan op het middenveld werden we iets gevaarlijker, gingen we meer op zoek naar het doelpunt. Stan ging iets hoger spelen, in de wetenschap dat we een goal moesten maken om nog een goed resultaat te kunnen pakken. Dit leverde een uitgelezen kans op voor Stijn maar die verwachte de breed gelegde bal van Stan op de rand van de 5 meter niet (meer) waardoor de bal voorlangs een leeg doel ging. Helaas geen 2-1.

Het noodlot sloeg ongeveer een kwartier voor tijd toe.  RKAVV rondde een goede aanval, mede door de ruimte die we weggaven, goed af en bracht zo de eindstand van 3-0 op het bord. We kregen nog wel een paar kansen op de bekende eretreffer maar deze waren niet besteed aan Stan, Ronald en Daniël. RKAVV deed de dingen op het veld beter dan Jodan Boys en hebben over de gehele wedstrijd gezien terecht gewonnen.

Vervelend was nog het uitvallen van Jeroen met een enkelblessure waardoor we de laatste 10 minuten ook nog met 10 man kwamen te staan en we geen vuist meer konden maken. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter Stolwijk deze sportieve wedstrijd na 90 minuten af en kwam er aan onze leidensweg een einde. Omdat de top 3 zaterdag verloor is er bovenin niets veranderd en hebben we alles nog in eigen hand.