In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 4 november reisde JodanBoys VR1 fris en fruitig af naar Berkum. Na een week zo goed als niet getraind te hebben, als gevolg van de weersomstandigheden, konden de dames er namelijk weer vol gas tegen aan. De dames traden aan tegen Berkum VR1, die in de competitie op gelijke hoogte stonden met JodanBoys qua puntenaantal. Niet onbelangrijk is dat JodanBoys wel één wedstrijd minder heeft gespeeld. Desondanks was het uiteraard een belangrijke zaak om de volle mep binnen te slepen. Drie punten was dan ook het ultieme doel. De opstelling van JodanBoys VR1 was als volgt:

15 Demi Nieuwenhuisen

Om 14.45 werd er afgetrapt. Berkum speelde direct met volle druk naar voren. Dit resulteerde in een sterke openingsfase van Berkum. Vervolgens voetbalde JodanBoys zich veelvuldig onder deze druk uit en drong daardoor wat meer aan. Hoewel er enkele schoten van Lisanne en Dorien aan te pas kwamen, wist JodanBoys echter nog niet te scoren. Aan de andere kant leed een counter van Berkum tot een schot op de paal. Niet lang daarna vestigde zich bovendien een scrimmage voor het doel van JodanBoys die uiteindelijk eindigde met een schot over het doel.

In de 40e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een vrije trap genomen door Lisanne werd op het hoofd van Dorien geplaatst, die de bal over de keepster wist binnen te koppen. Zo stond het 0-1 voor JodanBoys. In de blessuretijd van de eerst was het opnieuw raak. Na een schot van Hannelot, schepte Lisanne in het 16-metergebied verwarring, waardoor de keepster van Berkum verrast was. Hierdoor ging JodanBoys met een 0-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ving JodanBoys aan met onder andere een mooie aanval over de rechterflank, waarbij Elise Carolien de diepte in stuurde. Hier volgde een corner uit. Tot een echte kans kwam dit niet. Aansluitend kreeg Berkum in de 56e minuut, niet ver van het 16-metergebied vandaan, een vrije trap. Deze vrije trap werd bij de tweede paal verlengd, waarna vanuit een scrimmage voor het doel van JodanBoys de bal door een speelster van Berkum werd binnengetikt. Hiermee was de aansluitingstreffer van Berkum een feit, 1-2. Na ruim een uur werden Isabella en Sophie in het veld gestuurd voor Carolien en Hannelot. JodanBoys bleef kansen creëren, met onder andere Janet die net voorlangs schoot na een pass van Lisanne.

Met nog 13 minuten te spelen, kreeg JodanBoys VR1 een corner na een goed schot van Renate. Vervolgens zorgde Renate voor het derde doelpunt aan de kant van JodanBoys. Laatstgenoemde speelster zet de keepster van Berkum goed onder druk en dwong haar tot een fout, waardoor de bal in het net belandde. De stand werd 1-3.

Kort daarna waren er kansen voor Isabella en Renate om de stand uit te breiden voordat Marije het team kwam versterken als vervanger van Renate. JodanBoys zette hierna nog een goede aanval op, maar de keepster van Berkum wist het schot van Isabella te stoppen. In het slot van de wedstrijd nam Sophie de keepster ook onder vuur met een schot op de paal. Vervolgens verwerkt Daniëlle in de blessuretijd van de wedstrijd nog een gevaarlijke voorzet voor het doel van JodanBoys tot een hoekschop, die niet resulteerde in een tegendoelpunt, en zag Janet haar schot op het doel van Berkum net naast gaan.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met JodanBoys als winnaar met een eindstand van 1-3. Een cruciale overwinning voor het team, dat afstand neemt van Berkum op de ranglijst en zich daarmee in de top drie van de hoofdklasse gevestigd.

Volgende week neemt JodanBoys VR1 het in eigen huis op tegen Saestum VR2 om 11.45. JodanBoys en Saestum zullen deze wedstrijd aanvangen met een gelijk puntenaantal, waarbij ook in dit kader JodanBoys één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Dit belooft wederom een mooie wedstrijd te worden, waarbij veel strijd geleverd zal worden. Komt daarom allen kijken op het sportpark Oosterwei, tot dan!