Het was afgelopen week echt herfst. Het stormde en er viel veel regen. Boven Jodan Boys pakte zich ook donkere wolken samen. Met name de tweede helft van afgelopen zaterdag had er bij de groep en staf ingehakt. In Montfoort speelde wij een tweede helft die niet Jodan Boys-waardig was. Afgelopen week werden de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken welke richting de ploeg met elkaar op zou gaan. De arbeid van de afgelopen week wierp direct de vruchten af tegen Roda’46.

De ploeg uit Leusden kwam met een gezonde portie zelfvertrouwen richting Jodan Boys. In de competitie werd er nog maar één keer verloren en het veldspel van Roda’46 was van behoorlijk goed niveau. Jodan Boys was gewaarschuwd. Jodan Boys startte zaterdag met Milan Harteloh in de basis. Met Harteloh aan de start van de wedstrijd hoopte van Zoest de nodige agressiviteit in de ploeg te krijgen.

Wat een begin

Vanaf de aftrap waren de intenties van Jodan Boys duidelijk. Met hoog druk Roda’46 geen schijn van kans geven in Gouda. In balbezit wilde Jodan Boys via de buitenkanten Rick Wils in stelling brengen. De Gouwenaren waren al snel dreigend. Rick Wils werd na vijf minuten de diepte ingestuurd. Hij probeerde met een lob de keeper te omzeilen. Deze bal ging nog over. Ja inderdaad, wacht maar. Fahim en Ezra wisten elkaar een aantal maal goed te vinden over de linkerkant. Dit leverde een scherpe voorzet op van Fahim die net te scherp was voor de Goudse aanvallers. Een tegenvaller voor Jodan Boys was dat Michel Verkaik erin de vijftiende minuut geblesseerd af moest. Hij werd vervangen door Alex van Waardenberg.

De eerste voor Dirk

Na ruim een kwartier spelen had Quincy Tavares de 1-0 op zijn schoen. Hij ontsnapte aan buitenspel en kon alleen door op de doelman. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal recht op zijn lichaam. Dit had de 1-0 moeten zijn. Zou het dan weer zo’n wedstrijd worden,  dachten de trouwe supporters die op elkaar gepakt zaten op de knusse tribune. Kansen benutten en Jodan Boys. De laatste weken niet echt een goede combinatie. Gelukkig dat Jodan Boys uiteindelijk na een dikke twintig minuten spelen de ban wist te breken. Quincy Tavares kreeg de bal aan de linkerkant. Met een loepgave voorzet bereikte hij Dirk Rietveld. Dirk aarzelde niet en kopte zo zijn allereerste competitiedoelpunt voor Jodan Boys binnen. Klasse Dirk.

Voet op het gaspedaal

Na de openingstreffer hield Jodan Boys de ploeg uit Leusden onder druk. Dit resulteerde vijf minuten later in de 2-0. Fahim Musaui werd goed weggestoken aan de linkerkant. Met een harde voorzet bereikte hij Rick Wils die goed voor zijn man kwam en de 2-0 tegen de touwen wist te knikken. Eindelijk werden kansen omgezet in doelpunten. Het kon niet op wat drie minuten later werd het al 3-0. Nadat eerst Ezra nog geplaatst op de buitenkant van de paal schoot, mocht Jodan Boys een vrije trap nemen. Fahim bracht de bal voor en weer was het Rick die met zijn hoofd scoorde. Ondanks de regen werd het publiek warm van het spel van Jodan Boys. Gesteund door de trouwe mannen op het bierterras. Net voor rust leek Roald Heerkens de 4-0 binnen te knikken. Zijn bal werd van de lijn gered. Met een comfortabele voorsprong ging Jodan Boys rusten.

Over en uit

Een tegenvaller voor Jodan Boys was dat Mo Bellahcen en Fahim Musaui in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterbleven. Dairenzio Brank en Edwin Gouw kwamen voor hun in het veld. Het was zorg voor Jodan Boys om Roda’46 niet het gevoel te geven er nog een wedstrijd van te kunnen maken. Deze boodschap was Jodan Boys niet ontgaan. In de éénenvijftigste minuut liet Dairenzio zijn waarde zien. Met een scherp aangesneden hoekschop bereikte hij wederom het hoofd van Rick Wils (of was het een speler van Roda’46)  die de vierde van de middag op het scorebord zette, het derde doelpunt voor Rick. Een gave hattrick.

Klasse mannen

Na dit doelpunt was het over en uit. Roda’46 werd nog wel een paar keer dreigend maar grote kansen werden niet meer gecreëerd. Roy Rondeltap riep halverwege de tweede helft naar zijn ploeggenoten: ‘Gasten genieten dit en de nul is heilig’. Daar had Roy meer dan gelijk in. Hoe anders dan een week eerder. Jodan Boys toonde karakter speelde grote delen van de wedstrijd erg goed en won de wedstrijd met maar liefst 4-0. Dat is lang geleden dat er met zulke cijfers was gewonnen in eigen huis.