In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Woensdag 25 oktober speelde we eerst nog een oefenwedstrijd in het stadion van Excelsior tegen de O23-1 van Excelsior. Wederom een tegenstander die zich aanpaste aan het spel van Jodan Boys. Of zoals Luigi Bruins, trainer van Excelsior O23-1, het benoemde ”willen we mee voetballen en dan met 4 of 5 nul verliezen of gaan we voor resultaat en proberen we het Jodan Boys lastig te maken”.

Excelsior koos voor het laatste en dat maakte dat ze op een 2-0 voorsprong kwamen. Jodan Boys is Jodan Boys niet als ze toch niet blijft proberen om een goal te maken. En dat lukte. Nadir en Stan brachten de eindstand op 2-2.

Op zaterdag 28 oktober begon Jodan Boys O23-1 aan het vervolg van de competitie in de 2e divisie A.

Kolping Boys uit Alkmaar maakte zaterdag 28 oktober de lange reis naar Gouda in de wetenschap dat ze thuis in Alkmaar met 5-0 hadden verloren van Jodan Boys. Dat ze dit inderdaad niet vergeten waren bleek wel aan de tactiek. Inzakken en Jodan Boys op de eigen helft pas onder druk zetten. Hierdoor hadden wij met name de bal en moesten wij het spel weer maken. Kolping Boys probeerde het hoofdzakelijk met de lange bal achter onze laatste linie. Maar zoals zo vaak dit seizoen staat de laatste linie onder aanvoering van Sam als een huis.

In het begin van de wedstrijd was Jodan Boys scherp en begonnen we goed aan de wedstrijd. Dit leverde veel druk op de laatste linie van Kolping Boys op en zo kregen we ook de nodige kansen. Een overtreding in de 7de minuut op de rand van 16 meter leverde Jodan Boys een vrije trap op. Deze keer was het Nadir die achter de bal ging staan. Hij schoot de bal hard op doel en verraste hier mee de keeper van Kolping Boys waardoor we al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwamen. Dit was echter niet in ons voordeel. We gingen teveel lopen met de bal of we zochten te snel de lange bal en misten daar door de rust om tot goed uitgespeelde kansen te komen. En die mogelijkheden waren er zeker. Met name de rechterkant met Yassire, Jeroen en Ronald was een plaag voor de verdedigers van Kolping Boys.  Maar de nummer 2 hield zich goed staande en wist met enige regelmaat een uitgespeelde kans te voorkomen. Kolping Boys kon in de 1ste helft niet echt gevaarlijk worden en zo werd de rust met een 1-0 stand bereikt.

In de rust wat kleine aan wijzigen geven. Rust houden, niet gaan lopen met de bal en vooral de bal rond laten gaan. Het klinkt zo simpel maar op het veld is dat toch anders. De ruimtes die we kregen werden in het begin van de 2e helft nog wel benut. Dit leidde ook de 2-0 van Ronald in. Zakaria werd na een afgeslagen aanval goed op het middenveld ingespeeld en die zag Ronald vertrekken. Op het juiste moment speelde hij Ronald in en die ronde het beheerst af. Alweer zijn 8ste goal van het seizoen.

Dat de 2-0 het voetbal niet ten goede kwam is een understatement. Jodan Boys speelde onzorgvuldig en Kolping Boys kon gewoon weg niet meer. Dus werd het met name lange ballen en veel bal verlies aan beide kanten.  Een wedstrijd werd het niet meer en veel was er niet meer te genieten dus werd de wedstrijd bij een 2-0 stand afgefloten. Wedstrijd snel vergeten en de 3 punten koesteren.

Omdat Kampong en Huizen ook hun wedstrijden hebben gewonnen is er in de stand niet veel veranderd en gaan we volgende week naar RKAVV voor onze 9de wedstrijd in deze competitie.