Op zaterdag 28 oktober vond een belangrijke wedstrijd plaats voor de dames van JodanBoys VR1. Thuis werd het opgenomen tegen de nummer 1 van de competitie, Be Quick ’28 VR1. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, want Be Quick ’28 had tot nu toe 12 punten uit 4 wedstrijden weten te behalen.

Om 11.45 uur werd er afgetrapt. De dames van JodanBoys begonnen de eerste vijf minuten niet scherp en meteen kon Be Quick ’28 gevaarlijk worden. Gelukkig voor JodanBoys werden deze kansen niet goed uitgespeeld.

Hierna kreeg JodanBoys meer grip op de wedstrijd en ging het zelf kansen creëren. Zo kon Lisanne tweemaal op doel schieten, maar gingen deze net over. Carolien en Janet konden aan beide flanken dreigend worden met individuele acties en ook Elise kon meermaals opstomen aan de rechterflank en een voorzet afleveren. Helaas leidde dit tot niets. Be Quick ’28 liet het er niet bij zitten en wist ook nog een aantal keer in de buurt te komen van de goal van JodanBoys. Maar de verdediging met Elise, Rebekka, Demi en Ghizlan wist goed haar mannetje te staan met behulp van Dorien en Hannelot op het middenveld. Ook Daniëlle kon een aantal keer goed redding brengen. In de 40e minuut is het dan toch raak voor de vrouwen van JodanBoys. Na een goede steekpass van Hannelot wist Renate hard en beheerst binnen te schieten in de verre hoek, 1-0.

Hierna wist Janet ook bijna te scoren na een voorzet van Renate, maar de keepster van Be Quick’28 lag in de weg. Be Quick’28 bleef gevaarlijk worden, maar in de 45e minuut kon Hannelot met een geweldige tackel de spits van Be Quick’28 het scoren ontnemen. In de blessuretijd van de eerste helft wist Be Quick’28 wel nog te scoren, maar werd deze afgefloten door buitenspel. Hierdoor gingen de dames van JodanBoys rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd benadrukt dat de dames een goede eerste helft speelden waarbij veel strijd werd geleverd. Dit moest doorgezet worden in de tweede helft. De eerste wissel aan de kant van JodanBoys vond plaats. Elise verliet het veld en Sophie kwam het team versterken.

In de tweede helft begonnen de dames van JodanBoys wederom niet scherp. Hierdoor werd Be Quick’28 meteen gevaarlijk en belandde de bal achter Daniëlle in het doel. De dames van JodanBoys waren hun voorsprong meteen kwijt, 1-1. Hierna volgde een wat slordige fase van beide teams. Echte kansen werden in deze fase niet gecreëerd. Er volgden twee wissels aan de kant van JodanBoys. Hannelot en Carolien werden vervangen door Maaike en Isabella.

Even later belandde de bal ongelukkig op de arm van een speelster van JodanBoys in de eigen zestien meter, waardoor de scheidsrechter floot voor een penalty. Deze werd beheerst binnengeschoten door de aanvoerder van Be Quick’28 waardoor de stand 1-2 werd. In de 77e minuut moest een speelster van Be Quick’28 het veld met een brancard verlaten met een vervelende blessure. Dit duurde even, waardoor JodanBoys de tijd had om de koppen bij elkaar te steken en de tactiek te bespreken voor het laatste kwartier. Na het hervatten van de wedstrijd kon Renate nog twee keer gevaarlijk worden. De eerste keer schoot ze de bal voor het doel van Be Quick’28 langs.

De tweede keer maakte ze de kans wel af, maar werd er (onterecht) afgefloten voor buitenspel. In de laatste minuten werd het alles of niets voor de dames van JodanBoys. Uit een corner van Lisanne kon Sophie koppen. De keepster kon deze in eerste instantie nog tegenhouden, maar daar stond Demi klaar om de rebound binnen te schieten. Hierdoor werd het in de 92ste minuut 2-2. Al snel floot de scheidsrechter af en werd dit gelijke spel gevierd als een overwinning door de dames van JodanBoys.

De dames van JodanBoys VR1 hebben veel energie en strijd geleverd. Hopelijk kunnen de dames dit volgende week ook weer opbrengen als er wordt gespeeld tegen Berkum in Zwolle. Forza JodanBoys!