In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys hoopte afgelopen zaterdag de draad weer op te pakken van de eerdere winstpartijen dit seizoen. Het zou dan in Montfoort gebeuren. Helaas konden onze jongens die lijn niet vinden. Montfoort SV’19 behaalde tegen Jodan Boys de eerste winstpartij van het seizoen. Kort voor rust scoorde de thuisploeg de enige treffer van de wedstrijd.

Montfoort SV’19 had het eerste mogelijkheidje van de wedstrijd. Don Mimpen deed zijn oude ploeg bijna pijn met een kopbal. Gelukkg stond Roy Rondeltap goed opgesteld. Na dit eerste wapenfeit was het Jodan Boys dat heft in handen nam. Met verzorgd voetbal werd Jodan Boys met name over de rechterkant een aantal malen dreigend. Fahim Musaui was zijn  directe tegenstander enkele keren de baas. Na dik tien minuten kwam Fahim gevaarlijk naar binnen. In het zestienmeter probeerde hij de bal in de verre hoek te plaatsen. Zijn inzet kon helaas gestopt worden door Vianen. Zo speelde Jodan Boys de eerste helft best aardig voetbal. Montfoort SV ’19 werd teruggedrongen en kwam er nauwelijks uit.

Deksel op de neus

Omdat Mo Bellahcen continu een man in zijn nek had was Ezra Hoogenboom op het middenveld vaak aanspeelbaar. Ezra kreeg veel de bal en probeerde Jodan Boys op voorsprong te schieten door een aantal gevaarlijke schoten. Net als Rik Wils vond hij telkens de doelman op zijn weg. Kort voor rust dacht Jodan Boys een vrije trap te krijgen. De scheidsrechter wuifde het weg en het spel ging door. In de omschakeling kreeg Koense de bal en schoot via een speler van Jodan Boys de 1-0 op het bord. Net als tegen BFC kwam Jodan Boys onnodig op achterstand.

Gaan voor de overwinning?

In de tweede helft moest Sam Pak de geblesseerde Rondeltap vervangen die in de kleedkamer achterbleef. Met Zakaria voor Fahim moest Jodan Boys meer gevaar over de zijkanten en in de diepte gaan zoeken. Dit kwam er echter niet uit in het tweede bedrijf. Jodan Boys liet de bal wel aardig rond gaan in de verdediging en op het middenveld. Als de eindpass moest worden gegeven werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt. MontfoortSV’19 vond het balbezit van Jodan Boys wel best achterin hielden ze het gesloten en loerde de thuisploeg op de counter.  Jodan Boys was in de tweede helft niet bij machte om de wedstrijd om te draaien. Ook met een aantal wissels kwam Jodan Boys er niet door.  Na ruim zesennegentig minuten vietbal vond de scheidsrechter het genoeg. Een groot gejuich aan de kant van Montfoort SV’19. De spelers van Jodan Boys liepen een illusie armer van het veld af.

Twee thuiswedstrijden

Volgende week zal Jodan Boys in eigen huis vol voor de overwinning moeten gaan. Thuis tegen Roda’46 moet de weg omhoog weer worden ingezet. Dat dit niet zomaar gaat is zaterdag weer gebleken. Deze week weer hard werken om volgende week tot een goed resultaat te komen.