In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

 

Zaterdag staat er een mooi affiche op het programma op Sportpark Oosterwei. De vrouwen o.l.v. Patrick Verwei verwelkomen titelfavoriet Be Quick ’28 uit Zwolle.

 

Al jaren speelt Be Quick ’28 VR1 in de hoogste klassen. Afgelopen seizoen degradeerde het uit de Topklasse ondanks dat de Zwolsen als vijfde de winterstop ingingen. Degradatie werd een feit na de nederlaag tegen ACV Assen VR1 in de finale van de nacompetitie.

 

Dit seizoen in Be Quick ’28 VR1 uitstekend begonnen. 2 winstpartijen in de bekerpoule gevolgd door 4 overwinningen in de Hoofdklasse. Hiermee staat het alleen op de eerste plaats en zijn de ambities duidelijk: zo snel mogelijk weer de Topklasse in.

 

Eind 2022 speelde Be Quick ’28 VR1 al eens tegen JodanBoys VR1. Het werd een mooi gevecht in de ko-fase van de beker waarbij Be Quick VR1 vlak voor tijd JodanBoys VR1 uitschakelde (1-2).

 

Zo ver zal het dit bekerseizoen niet komen. Afgelopen zaterdag was IJFC VR1 na strafschoppen te sterk. In de competitie won het haar eerste twee wedstrijden maar werd en in de derde wedstrijd verloren uit bij Klarenbeek. Hierdoor staat JodanBoys VR1 op een vierde plaats met 3 verliespunten.

 

De vraag is of JodanBoys VR1 het Be Quick ’28 VR1 weer lastig kan maken. Scheidsrechter de heer E. Beeldsnijder zal om 11.45 uur voor aanvang van de wedstrijd fluiten.

 

Pupil van de week is Esmee Neeleman uit mo9-1

 

De wedstrijd is ook weer te volgen via X: @JBVrouwen1