In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Na een doordeweekse wedstrijd tegen Kethel Spaland O23-1, op het mooie complex Sportpark Kethel, welke met 2-0 werd gewonnen door goals van Jeroen, ass Milan, en een mooie vrije trap van Alex was de blik deze week gericht op Smitshoek.

Nadat we een aantal tegenvallende berichten qua blessures moesten vernemen, uitvallen van Manuel, Daniël en Amin, diende er op donderdagavond een behoorlijke puzzel gelegd te worden. Ook de afsluitende training van het 1ste leverde wat pijntjes op, dus hadden we de O19 nodig om de elftallen gevuld te krijgen.

Op zaterdagmiddag vertrokken we ondanks alles toch met een volle selectie naar Smitshoek. Helaas bleek Ronald, onze topscorer, nog te veel hinder te ondervinden van een pijnlijke knie en moest ook nog afhaken. Maar nog steeds een prima selectie waarmee we de wedstrijd aanvingen.

Smitshoek gebruikte de wedstrijd om wat spelers minuten te laten maken en trad dus aan met een volledige selectie. Dat zij niet voor niets boven aan staan in de 4e divisie bleek al snel. Een fysiek fit en sterk team drukte ons direct in de achteruit. Zij probeerden met name via de zijkanten met hun snelle buitenspelers ons te verrassen. Gelukkig voor ons waren Jari en Yassine goed de kleedkamer uitgekomen en konden goed tegenstand bieden aan hun tegenstanders. Ondanks het overwicht van Smitshoek konden ze niet echt gevaarlijk worden. Echt uitgespeelde kansen kregen ze niet en ze probeerde het dan ook met voorzetten vanaf de zijkant of van buiten de 16.

Had Jodan Boys dan niets in te brengen? Zeker wel. Ook wij hadden momenten waarin we de kansen kregen maar deze waren spaarzaam. Als wij op het eind van de 1ste helft wat zorgvuldiger met onze kansen waren omgegaan hadden we zomaar met een voorsprong de kleedkamers kunnen opzoeken.

Na de rust een ander beeld. Smitshoek probeerde wel maar kwam er niet echt meer uit en Jodan Boys werd langzaam aan sterker. Dit leverde een goede kans op voor Jeroen en ook Amine kreeg, direct na zijn invalbeurt, de kans op de 0-1. Helaas paste dit allemaal in de wedstrijd van vandaag.

Of dit nou door de regen kwam of door iets anders maar feit was dat de bal niet in het doel belandde. En zo bleef de wedstrijd tot de laatste minuut. Net als aan het eind van de 1e helft wij op voorsprong konden komen pakte Smitshoek het slotakkoord aan het eind van de 2de helft. Uit een corner kopte hun spits snoeihard op het doel maar gelukkig voor ons ging de bal net over de deklat en bleef de 0-0 stand staan. In de blessuretijd die nog volgde gebeurde er niets meer en zo eindigde de wedstrijd in een gelijke stand.

Dit had tot gevolg dat er strafschoppen genomen moesten worden. Voor alle betrokkenen was dit gezien het weer geen pretje. Smitshoek mocht beginnen en schoot meteen raak. Jari nam voor ons de 1ste en schoot deze snoeihard en buiten bereik van de keeper binnen. Bob pakte de 2e van Smitshoek en dit zorgde er voordat Yassine, na de rake penalty’s van Zakaria, Stijn en Jeroen, de winst op zijn schoen had. Zelfverzekerd liep hij naar de penalty stip maar nam de bal te gehaast en schoot helaas over. Zo stond het na 5 penalty’s 4-4 en gingen we nog even door. Na de wederom rake penalty’s van Daan en Luka kon Wytze het voor de 2de keer beslissen omdat Bob de 8ste van Smitshoek wederom wist te stoppen.

Wytze, die een sterke wedstrijd speelde en al zijn duels winnend afsloot, schoot onberispelijk raak en zo plaatste de O23 zich voor de volgende ronde van de beker.

Een moeizame wedstrijd en een (fysiek) sterkere tegenstander maakte dat we alles uit de kast moesten trekken om te overwinnen. Dat dit geluk is, is echt een teamprestatie te noemen. Zelfs de spelers die geblesseerd raakten in de wedstrijd wilden de wedstrijd eigenlijk niet verlaten. Zelfs Jari die kermend van de pijn het veld verliet stond 2 minuten later weer in het veld en ging onverzettelijk door met wat hij de hele wedstrijd al deed, zijn tegenstander uitschakelen. In deze wedstrijd had echt iedereen zijn bijdrage, hard werken combineren met goed voetbal. Met uiteindelijk een positief resultaat.

Ook scheidsrechter R.W. Bos en Smitshoek hadden vandaag een positieve invloed op deze wedstrijd. Een sportieve tegenstander, weinig overtredingen en vooral leuk voetbal en een goed leidende scheidsrechter die er kort bovenop zat maakte dat deze wedstrijd heel sportief verliep.