Deze zaterdag mocht JodanBoys op bezoek bij oude bekende IJFC voor het vervolg in de landelijke beker. JodanBoys en IJFC troffen elkaar vorig seizoen in de 1e klasse A, waarbij JodanBoys in de op 1 na laatste speelronde met IJFC afrekende en zo het kampioenschap veilig stelde. Vorig seizoen telt alleen nu niet meer en dus moest JodanBoys aan de bak voor een plek in de volgende ronde.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is voor Maaike. Met een afstandsschot neemt zij het doel onder vuur, maar in de handen van de keepster. Ook IJFC probeert kansen te creëren, maar voordat zij echt gevaarlijk kunnen worden, is er een overtreding gemaakt in het voordeel van JodanBoys. Via een combinatie van Dorien en Renate door het midden, krijgt Renate wat ruimte om uit te halen, maar ook haar poging belandt in de handen van de keepster.
Het lukt JodanBoys niet om tot hele grote uitgespeelde kansen te komen. Demi krijgt nog een kopkans uit een vrije trap van Renate, maar haar poging mist kracht om het de keepster lastig te maken. IJFC wordt vooral gevaarlijk uit voorzetten en standaardsituaties, maar de verdediging staat hun vrouwtje en weet het gevaar van zich af te houden.
Het laatste deel van de 1e helft begint JodanBoys steeds beter in het spel te komen en lukt het ook kansen te creëren.

Na een uitstekende balverlegging van Maaike kan Janet de bal voor de goal geven. Helaas komt Renate net een teenlengte tekort om de bal binnen te lopen. Ook Janet probeert de keepster te verrassen in de korte hoek met een hard schot. Een verdedigster van IJFC schiet haar te hulp en kan de bal blokken. Dorien is alert op de 2e bal, maar de keepster redt. De laatste poging van de 1e helft is voor Maaike. Met een fantastisch afstandsschot laat zij de keepster kansloos, alleen de bal spat uiteen op de buitenkant van de paal. En zo worden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

Na de rust hielden beide teams de hoop op een doorbraak hoog, maar de verdediging bleef solide en doelpunten bleven uit. Janet probeerde vanaf de rechterflank te scoren, maar haar schot ging over het doel.

In de 59ste minuut bracht JodanBoys verse energie in het spel door Noa en Maaike te vervangen door Sara en Lisanne.

In de 72ste minuut gaf Janet vanuit de achterhoede een perfecte pass richting Sara, die de bal doorspeelde naar Renate. Helaas leidde dit niet tot een schot of kans op een doelpunt.
Kort daarna schoot Renate op doel, maar de IJFC-keepster tikte de bal net over de lat, waardoor een treffer werd voorkomen.

Na 90 minuten spelen bleef de stand onveranderd op 0-0, wat resulteerde in een zenuwslopende reeks penalty’s om de winnaar aan te wijzen.

*Penalty’s:*

– IJFC begon met een succesvolle penalty, wat leidde tot een 1-0 voorsprong.

– Lisanne nam de verantwoordelijkheid voor JodanBoys en benutte de penalty, waardoor de stand opnieuw gelijk werd, 1-1.

– IJFC zette hun tweede penalty om, waardoor ze weer de leiding namen met 2-1.

– Dorien nam de druk op zich en scoorde voor JodanBoys, waardoor de stand opnieuw gelijk werd, 2-2.

– IJFC bleef koelbloedig en benutte hun derde penalty, waardoor ze een 3-2 voorsprong hadden.

– Rebekka van JodanBoys toonde kalmte en scoorde de vierde penalty, waardoor de stand opnieuw gelijk werd, 3-3.

– IJFC benutte hun vijfde penalty, waardoor ze met 4-3 leidden.

– Demi stond op om de laatste penalty voor JodanBoys te nemen, maar haar inzet werd gestopt, wat betekende dat IJFC op dat moment de overhand had met 4-3.

– IJFC nam hun laatste penalty en scoorde, waardoor de wedstrijd eindigde met een score van 5-3 in het voordeel van IJFC.

IJFC VR1 ging triomfantelijk door naar de volgende ronde van de beker, terwijl JodanBoys VR1, ondanks hun inspanningen, de overwinning aan zich voorbij zag gaan. De wedstrijd was een aangrijpende strijd, waarbij uiteindelijk de spanning van de penaltyreeks de uitkomst bepaalde.