In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Sam Pak heeft zich zaterdag onderscheiden aan de zijde van Jodan Boys. Tegen FC Binnenmaas bleek hij niet passeren. Omdat Jodan Boys zelf niet wist te scoren in de reguliere speeltijd moesten penalty’s de beslissing brengen. Sam bleek ook bij de penalty’s de sterkste. Hij stopte er één en een ander keek hij naast. 

Jodan Boys startte afgelopen zaterdag met een flink gewijzigd elftal dan een week eerder tegen BFC. De ploeg van Erik van Zoest begon het duel tegen FC Binnenmaas  met zes andere namen in de basis. Je zou zeggen dat het team aan de trainers zou willen laten zien dat ook zij wekelijks horen te starten. Helaas pakte het zaterdag anders uit.

Eerste en beste kans

Jodan Boys begon, op het mooie complex van FC Binnenmaas, nog wel aardig. Ezra Hoogenboom zette Zakaria Kanfaoui in de vierde minuut in kansrijke positie. Helaas stond het vizier van Zakaria niet scherp en ging zijn inzet net naast. Als we heel eerlijk zijn moeten we concluderen dat dit de beste kans was voor Jodan Boys. Vanaf de vijfde minuut nam de ploeg van Sander Fakkel het heft in handen. De derdeklasser was fel in de duels en won alle tweede ballen. Het was zaterdag ook weer om je mouwen goed op te stropen. Dat deed FC Binnenmaas.

Onthutsend zwak

Ja we kunnen eigenlijk vrij kort zijn over de rest van de wedstrijd. Jodan Boys werd teruggedrongen en als de Gouwenaars de bal in bezit hadden dan waren ze hem ook zo weer kwijt. Erik van Zoest probeerde druk coachend de boel aan de praat te krijgen, maar het zat er niet in zaterdag. Het zegt veel dat de eerste wissel al na een ruim half uur plaatsvond. In de rust werd er nog twee keer gewisseld en vijfentwintig minuten voor tijd was Jodan Boys door alle wissels heen.

Onderscheiden

De enige man op het veld die zich echt positief wist te onderscheiden was Sam Pak. Sam die normaal gesproken achter Roy Rondeltap op de bank zit mocht zaterdag beginnen. Hij wist alle inzetten van FC Binnenmaas onschadelijk te maken. Dit deed hij door negentig minuten geconcentreerd en attent zijn doel te verdedigen. Deze vorm nam Sam mee naar de penaltyserie

Eind goed al goed

De middag had nog slechter af kunnen lopen. Het talrijk toegestroomde publiek hoopte op een stunt van hun mannen. Maar Jodan Boys was tijdens de penaltyserie zeer scherp. De thuisploeg miste twee penalty’s terwijl Jodan Boys op één penalty na al strafschoppen feilloos binnen wist te schieten. Jodan Boys zit ondanks de slechte wedstrijd in de koker voor de volgende ronde. Slecht spelen en toch winnen. Dat is dan best fijn. Volgende week in Montfoort zal het anders moeten. Maar daar was iedereen het over eens in de kleedkamer. Op naar volgende week.

FORZA Jodan Boys