Na de mooie overwinning van vorig week mochten de vrouwen van JodanBoys het deze zaterdag opnemen tegen wederom een nieuwe tegenstander in de hoofdklasse; SC Klarenbeek. Na een 1,5 uur durende busreis arriveerden de dames in Klarenbeek, dat vlakbij Apeldoorn ligt.

Deze 11 dames mochten het gaan doen: Daniëlle, Ghizlan, Rebekka, Demi, Elise, Hannelot, Dorien, Isabella, Janet, Sophie en Renate. Op de bank zitten Maaike, Carolien, Esmee en Noa. Deze week missen we Lisanne, zij is afgelopen vrijdag getrouwd en nu op huwelijksreis!

Om twee uur werd er afgetrapt. Al snel werd Klarenbeek gevaarlijk; een verdwaalde voorzet belandde op de lat. Niet veel later stonden de dames van JodanBoys echt tegen een achterstand aan te kijken want in de 5e minuut kreeg Klarenbeek een enigszins discutabele penalty.

Na een onduidelijke valpartij in de 16 legt de scheids de bal op de stip. Deze penalty werd hard in de hoek geschoten en het stond 1-0. Voordat JodanBoys kon reageren was het even later weer raak. In de 10e minuut kwam een speelster van Klarenbeek op via de linkerflank. Met een prachtig afstandsschot schoot zij de bal over Danielle heen; 2-0.

Na deze snelle achterstand had JodanBoys iets goed te maken. Er volgde helaas een slordige fase. Ondanks veel balbezit komt JodanBoys maar af en toe tot een kans. Zo kan Janet in de 20ste minuut een voorzet geven op Dorien, die tot een schot komt, helaas gaat deze bal over. Ook een goede voorzet van Isabella belandt door de wind bijna in het doel maar raakt net de lat. Naarmate de wedstrijd vordert gaat JodanBoys steeds beter voetballen

In de 26ste minuut moet Demi ingrijpen, ze is net te laat met haar tackle en krijgt een gele kaart. JodanBoys probeert door te voetballen en kan af en toe nog tot een kans komen. Er volgen wat aanvallen voornamelijk via de linkerkant. Door goed combinatiespel van Janet en Ghizlan kan Janet de bal een paar keer voor het doel krijgen. Jammer genoeg levert dit geen doelpunt op. Ook via druk zetten van Isabella en Renate volgt een aanval.

De bal belandt bij Sophie, haar schot gaat net over. Net voor rust wordt ook Klarenbeek nog gevaarlijk via een corner, maar ook dit schot gaat over.

Met een 2-0 achterstand klinkt het rustsignaal. In de rust vindt er aan de kant van JodanBoys een wissel plaats: Noa komt erin voor Elise. In het begin van de tweede helft creëren beide teams niet veel kansen. Voornamelijk JodanBoys heeft balbezit en probeert de wedstrijd in handen te nemen. In de 55ste minuut kan Ghizlan, na een mooie aanval, een voorzet geven. Helaas is er niemand voor het doel.

Door veel slordigheden van JodanBoys, kon ook Klarenbeek tot wat kansen komen. Klarenbeek beloont zichzelf wel en schiet in de 60ste minuut de 3-0 binnen. In de 66ste minuut komen er 2 nieuwe krachten in voor JodanBoys. Isabella en Hannelot verlaten het veld en Maaike en Carolien komen erin. Al snel wordt Carolien diep gestuurd en kan ze de bal voorgeven, deze bal belandt op de lat. Het geluk is niet aan de zijde van JodanBoys vandaag. De dames van JodanBoys komen nog een paar keer in de buurt van de goal maar kunnen niks forceren. Ook Klarenbeek wordt nog een paar keer gevaarlijk in de slotfase van de wedstrijd. Met een eindstand van 3-0 komt de wedstrijd tot een eind.

Een teleurstellende maar leerzame wedstrijd voor de vrouwen 1 van JodanBoys. Een verlies was niet nodig geweest maar na de snelle achterstand zat er vandaag niet meer in. Volgende week gaan we weer voor de overwinning en spelen we in de beker tegen een oude bekende: IJFC. Om 14:30 trappen de dames af bij IJFC.