Het was een mooi affiche afgelopen zaterdag aan de sportlaan. De gedeelde koplopers namen het tegen elkaar op. Na afloop bleek BFC de gelukkigste en mag zich samen met Batavia’90 nog steeds koploper noemen. Voor Jodan Boys waren de druiven zuurder. Onze mannen wisten het veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten. BFC was daarentegen tweemaal uiterst effectief.

Twee jongens hebben het in ieder geval heel erg naar hun zin gehad. Neven Luuk en Faas van Welie hadden de middag van hun leven. Als pupil van de week van Jodan Boys en BFC liepen zij trots het veld op met hun idolen. Neef Faas kon als eerste juichen. De wedstrijd was nauwelijks op gang en Jodan Boys keek al tegen een achterstand aan. BFC was er vliegensvlug uit na knullig balverlies op het middenveld Jostein Ohm hield het overzicht en plaatste de bal achter Roy Rondeltap. Jodan Boys kon al vroeg aan de bak. Het goede nieuws was dat Jodan Boys nog vijfentachtig minuten  de tijd had om de score om te draaien.

Botsing

Jodan Boys herpakte zich na de vroege achterstand. Ezra Hoogenboom was één keer gevaarlijk met een schot van afstand. Niet veel later stond een verdediger van BFC in de weg op een inzet van Quincy Tavares. Na ruim een kwartier spelen kwam Rick Wils in een harde botsing met een verdediger van BFC. De hoofden klapten hard tegen elkaar. Zowel Rick als de verdediger van BFC verlieten het veld met een dikke bult. Bram van der Wolf verving Rick.

Veel balbezit weinig kansen

Jodan Boys had in de eerste helft veelvuldig de bal. Net als in de de voorgaande wedstrijden zakte ook BFC ver terug en kwam  de ploeg van Roy Versluis er maar sporadisch uit. Maar niemand uit Bussum maalde daarom het stond verdedigend goed en Jodan Boys wist geen bres te vinden. Na veertig minuten liet Ezra Hoogenboom weer iets van zijn klasse zien. met een mooie actie aan de linkerkant speelde hij zichzelf vrij. Zijn harde voorzet ging aan onze voorwaartsen voorbij. Hier hadden de aanvallers meer mee moeten doen. Jodan Boys ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Scherper voor het doel

Wilde Jodan Boys iets aan de wedstrijd over houden dan moest het scherper voor de goal zijn. Veel balbezit is leuk, maar niemand heeft daar ooit nog punten voor gekregen. Dik tien minuten na rust kwam Jodan Boys verdiend op 1-1. Ezra Hoogenboom haalde van twintig meter uit. De bal leek houdbaar maar de keeper van BFC kon hem niet keren. Echt een meevaller voor onze boys. Nu ging Jodan Boys op zoek naar meer. Mo Bellahcen probeerde het nog een keer met een schot, maar het schot miste richting.

Geen strafschop, maar een doelpunt tegen.

Jodan Boys dacht twintig minuten voor tijd een strafschop te krijgen. Dairenzio Brank werd in de zestienmeter vol in de rug gebeukt door de uitkomende keeper van BFC die finaal de bal miste. Scheidsrechter Boelé vond het echter niks en wuifde de overtreding weg. Een kwartier voor tijd werden de moegestreden Ezra Hoogenboom en Quincy Tavares vervangen voor Alex van Waardenberg en Milan Harteloh. Beide spelers stonden nog niet koud in het veld of BFC kwam uit het niets weer op voorsprong. Wederom balverlies op het middenveld bleek dodelijk. BFC was er razendsnel uit. De ingevallen Bozkurt gaf de bal voor op Blaauw die de bal bij de tweede paal binnen kon glijden. Wat een domper. Jodan Boys met veel balbezit, BFC met de goals.

Alles of niks

Jodan Boys probeerde er in het laatste kwartier nog een slotoffensief uit te gooien. De goed ingevallen Adil Akanioui was in de gehele tweede helft al zeer bedrijvig. Ook nu leek hij Jodan Boys naast BFC te schieten, Zijn schot eindigde echter op het dak van het doel. Vijf minuten voor tijd de grootste kan op de 2-2. De mee naar voren gestuurde Roald Heerkens kopte de bal hard richting de bovenhoek. Pepijn Pappot maakte zijn eerdere foutje meer dan goed. Met schitterende zweef tikte hij de bal uit het doel. Iedereen had hem al geteld. Na deze poging was Mo nog een keer dichtbij met een geplaatst schot. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. Na drieënnegentig minuten spelen vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij af.

Niet getreurd

Na afloop zeiden staf en begeleiding van BFC dat ze de punten misschien niet hadden verdiend, maar dat het wel heel lekker was dat ze met een overwinning naar huis konden. Ja, BFC bleek uiterst effectief. Jodan Boys had het beste veldspel en domineerde de wedstrijd, maar stond na afloop met lege handen. Ach niet getreurd. Over twee weken weer nieuwe kansen als we op bezoek gaan in Montfoort. Onze jongens hebben laten zien dat er veel voetbal in de ploeg zit. Het volgende waar de komende weken aan gewerkt moet gaan worden is de effectiviteit voor de goal. Maar met de gedrevenheid van onze boys moet dat ook heus goed gaan komen.

En Faas en Luuk, die hebben genoten. Met een bal onder de arm liepen ze na de wedstrijd naar veld 2 om lekker te gaan voetballen. Voetbalgeluk: het kan zo simpel zijn.