In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Purmersteijn O23-1 was onze volgende tegenstander. Afgaand op de ranglijst zou het een makkelijke wedstrijd kunnen worden. Echter de berichten van de overige tegenstanders gaven ons al een waarschuwing en gezien het spel lijkt Purmersteijn te laag op de ranglijst te staan.

In een boeiende en overigens sportieve wedstrijd bleek dat we aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer waarbij Purmersteijn in de beginfase de betere kansen kreeg. Ons spel oogde op sommige momenten wat slordig en er werd onnodig balverlies geleden. Vanuit een counter een speler op de rand van de 16mtr te val gebracht. Uit de daarop volgende vrije trap leek de 0-1 binnen te vallen maar de bal werd op zeer fraaie wijze uit het doel gehaald door Fabian.

Energie

Dit was het sein voor Jodan Boys om toch wat meer energie in ons spel te leggen en de duel wat scherper aan te gaan. Uit een van deze duels kregen wij in de 30ste minuut een vrije trap op ongeveer 20mtr van het doel van Purmersteijn. Ronald bracht de bal in bij de 2e paal en Nadir kopte de bal op doel. Deze kopbal was niet krachtig genoeg en leek een prooi voor de keeper van Purmersteijn. Echter Joey dacht daar anders over en tikte de bal in de het doel.De 1-0 was voor ons wel een verlossing. We gingen beter spelen en uiteraard op zoek naar de 2-0. Deze bleef uit waardoor de 1-0 de ruststand was.

Ander spelbeeld

Na rust een ander Purmersteijn. Ze gingen iets hoger druk zetten en ging wat korter op de man spelen. Dit leverde boeiende duels op. Wij kwamen moeizaam onder deze druk uit en moesten het doen met de snelheid van Nadir en Ronald.Nadat Seth een aanval van Purmersteijn onderschepte speelde hij de bewegende Nadir aan die zag dat Jeroen op snelheid lag en speelde hem perfect in de loop aan. Jeroen twijfelde niet en ronde deze aanval vakkundig af, 2-0.

Teamprestatie

Purmersteijn ging iets meer risico nemen en liet achterin wat ruimte. Hiervan maakte wij goed gebruik en Faouzi kon hierdoor nog voor gevaar zorgen. Echter zijn laatste aanval zorgde ervoor dat hij geblesseerd moest uitvallen met een hamstring blessure. Jodan Boys kwam niet echt aan zijn eigen spel toe mede door het vele balverlies en het (nette) fysieke spel van Purmersteijn. Maar deze overwinning is een echte teamprestatie. Met elkaar geknokt voor een goed resultaat. De wedstrijd werd overigens prima begeleid door scheidsrechter Mourabit die de wedstrijd prima aanvoelde.

Volgende week wacht koploper Kampong. Blijven we in het spoor van Kampong of….