Zaterdag 7 oktober speelden de dames van vrouwen 1 hun eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen Reiger Boys. Pupil van de week was deze week Joëlle Schouten uit de MO9-1.

De aftrap was om 14.15 uur. De eerste 15 minuten verliep het moeizaam voor JB. Het was erg rommelig en de meiden waren zoekende. Reiger Boys wist een aantal keer gevaarlijk te worden, maar Daniëlle wist in de 1 op 1 duels goed haar vrouwtje te staan en hield de ballen uit haar doel.

Naarmate de eerste helft vorderde, kregen de meiden van JB meer grip op de wedstrijd. Zo kwam JB een aantal keer dicht bij het doel van de tegenstander, maar ontstonden er helaas geen grote kansen. Tegelijkertijd moest JB erg alert zijn, want Reiger Boys speelde vaak een diepte bal op de spits of snelle buitenspeler die er tussendoor kwam. Uiteindelijk gingen we de rust in met een stand van 0-0.

In de rust werd het team van JB even op scherp gezet en werden de puntjes op de i gezet. Verder vond er ook een wissel plaats. Elise ging eruit en Noa kwam binnen de lijnen.

De tweede helft kreeg JB gelijk een klap in de 1e minuut. Door een miscommunicatie in de achterhoede kwam een spits van Reiger Boys 1 op 1 met Daniëlle en schoot de bal zo in het doel. De stand is 0-1.

Vijf minuten later had Reiger Boys weer een grote kans, alleen dit schot werd over geschoten. Hiermee kwam JB goed weg en wisten de dames dat ze nu echt alles moesten geven om de stand te keren.

Gelukkig maakt Lisanne dit waar en kopt ze de bal in de 54e minuut mooi binnen via een voorzet van Sophie. Het staat nu 1-1.

JB vecht voor de winst en in de 62e minuut wordt Renate links diep gestuurd en geeft de bal mooi voor op Lisanne. Zij weet de bal met buitenkant-voet tegen de binnenkant van de paal te plaatsen, waardoor de bal in het doel belandt. De stand is 2-1!

Niet veel later ontstaat wederom een mogelijkheid voor Jodan Boys. Door goed drukzetten van Noa, creëert ze haar eigen aanval en geeft de bal diep op Janet, helaas is deze pass net te hard. Twee minuten later wordt er een overtreding gemaakt op Sophie, maar omdat JB er voordeel uit kan halen, krijgt Renate de bal en die komt 1 op 1 met de keeper van Reiger Boys. Helaas zit deze er goed tussen en zorgt ze ervoor dat het schot eindigt in een corner.

Het baltempo gaat bij beide teams omhoog en er wordt veel aangevallen. Ineens komt er een speler van Reiger Boys vrij te staan, deze krijgt de bal en schiet van een grote afstand de bal net op de bovenkant lat.

In de 78e minuut vind er een wissel plaats. Renate verlaat het veld en Isabella komt erin. Vijf minuutjes later wordt er weer gewisseld bij JB: Hannelot gaat eruit en Maaike stapt de lijnen binnen.

De 90 minuten zijn voorbij. Er wordt nu in de blessuretijd gespeeld en iedereen weet dat er elk moment kan worden afgefloten. Toch blijven beide teams proberen om nog een keer te scoren.

Dit lukt uiteindelijk voor Jodan Boys. Janet wordt diep gestuurd en heeft veel ruimte voor zich. Ze geeft de bal voor het doel en Lisanne scoort haar hattrick binnen! De scheidsrechter fluit de wedstrijd af en JB wint deze wedstrijd met een stand van 3-1.

Een mooie teamprestatie van de dames van Jodan Boys. Hierdoor komen zij op 6 punten uit twee gespeelde wedstrijden. Op naar volgende week, dan spelen de dames uit tegen SC Klarenbeek vr1. Forza Jodan Boys!