Iedereen moest flink nadenken op de vraag wanneer Jodan Boys voor het laatst een uitwedstrijd had gewonnen. Na wat diep graafwerk bleek dat op 4 februari in de uitwedstrijd tegen De Dijk voor het laatst de drie punten mee naar Gouda werden gebracht. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer raak. In Woudenberg won Jodan Boys dik verdiend van de promovendus. Het was een heerlijke terugreis voor Erik van Zoest en zijn mannen.

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig in Woudenberg. Een schitterend complex met een perfecte natuurgrasmat. De zon scheen en de temperatuur was als in het voorjaar. Onder deze omstandigheden wilde Jodan Boys de goede lijn van een week eerder doortrekken. Erik van Zoest en Leroy Brank konden terugkijken op een goede trainingsweek met hun mannen. Bijna iedereen aan boord en de gretigheid spatte er tijdens de trainingen vanaf.

Overwicht

Jodan Boys startte goed in Woudenberg. In de tweede minuut moest de doelman van Woudenberg al een keer gestrekt naar de hoek om een schot van Quincy Tavares uit zijn doel te houden. Jodan Boys had een veldoverwicht en probeerde een bres te vinden in het goed georganiseerde Woudenberg. Na een dik kwartier spelen probeerde Mo Bellahcen het. Een geplaatste vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter ging net naast. Een paar minuten later kwam Jodan Boys er voetballend goed door over de rechterkant. Fahim Musaui gaf de bal voor alleen stond er niemand voor het doel die kon afronden. Het lukte Jodan Boys niet om doelpunten te maken in de eerste helft. Jodan Boys speelde zelf uitstekend in de organisatie. Roy Rondeltap hoefde in het eerste bedrijf geen enkele keer handelend op te treden.

Ban gebroken

In de tweede helft ging Jodan Boys door met waar het in de eerste helft mee was geëindigd: Op zoek gaan naar doelpunten. Het lukte eindelijk in zevenenvijftigste minuut. Quincy en Fahim zetten beide druk op de verdedigers van Woudenberg. Fahim kon de bal veroveren en alleen op de doelman af. Fahim liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de 0-1 binnen. Tien minuten later werd de stand verdubbeld. Dairenzio Brank sneed een hoekschop perfect aan. Rick Wils stond klaar in de zestienmeter en kopte de bal onhoudbaar achter de doelman.

Toch weer spannend

Een kwartier voor tijd kreeg Woudenberg de eerste kans van de wedstrijd. Gelukkig hebben we een goede keeper in de goal staan. Roy Rondeltap kwam als winnaar uit de bus bij het één tegen één duel. Twee minuten later gooide Diarenzio de wedstrijd bijna in het slot. Helaas werd zijn geplaatste schot gepakt door de keeper. Tien minuten voor tijd gebeurde toch waar men in Woudenberg op hoopte: de aansluitingstreffer. De behendige aanvoerder van Woudenberg kon vanaf de zestienmeter vrij aanleggen en scoren. Het werd toch weer spannend die laatste minuten. De bal hoefde maar één keer verkeerd te vallen. Gelukkig was dit niet het geval. Brank was nog gevaarlijk met een schoot op de lat. Na drieënnegentig minuten vond de scheidsrechter het genoeg geweest.

Mooie wedstrijd voor de boeg

Na afloop was Erik van Zoest trots op zijn mannen. Zo lang zo goed de controle over de wedstrijd gehad. Het enige wat hij zijn spelers misschien kon verwijten was dat ze niet meer hadden gescoord. Maar goed niemand die daar meer om gaf met de drie punten op zak. Aankomende zaterdag spelen we in eigen huis om de koppositie. Natuurlijk we zijn nog hartstikke vroeg in het seizoen. Slechts drie wedstrijden onderweg, maar het is wel leuk dat we nu weer naar boven kunnen kijken in tegenstelling tot vorig jaar, waarin we vaak met lege handen stonden. Onze mannen zijn gretig en willen volgende week in eigen huis laten zien wat ze waard zijn tegen BFC. Zijn jullie en bent u er dan ook weer?