In Nieuws

Voetballers vinden het misschien vanzelfsprekend dat er elk weekend iemand klaar staat om hun wedstrijd in goede banen te leiden. Dat is het natuurlijk niet. In het seizoen 2022/’23 stond er bij maar liefst 541.164 wedstrijden een scheidsrechter aan de aftrap. Meer dan een half miljoen voetbalduels! Door heel Nederland, op allerlei velden en in vele zalen. Mede dankzij de (assistent-)scheidsrechters konden meer dan een miljoen voetballers van het spelletje genieten. Daarom kunnen we niet vaak genoeg zeggen: #scheidsbedankt!

Van 30 september tot en met 8 oktober vindt dit jaar de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats en is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder (assistent-)scheidsrechters, geen voetbal en fairplay op de velden en in de zaal!

Daarom vragen we iedereen om op zaterdag 7 oktober met extra respect om te gaan met onze scheidsrechters. Voor iedere clubscheidsrechter ligt een kado in de commissiekamer !

 

Gideon Begeer

Coördinator Scheidsrechters commissie