In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Nadat de competitieopener een week was uitgesteld, wegens het terugtrekken van SSS VR1, was het dan eindelijk de beurt aan JodanBoys. En het was gelijk de verste uitwedstrijd van de competitie. De tegenstander was SC Stiens uit de plaats Stiens. Voor degenen die niet weten waar dat zich in Nederland bevindt, dit ligt net boven Leeuwarden. En dus vertrok de selectie ’s ochtends vroeg met de bus naar het hoge noorden.

JodanBoys had er zin in en was er klaar voor na een goede voorbereiding om zich na 2 kampioenschappen en tevens promoties op rij weer een niveau hoger te laten zien.

JodanBoys schoot uit de startblokken en wist na enkele minuten al de 1e corner eruit te halen. De corner werd bij de 2e paal neergelegd door Lisanne, precies op het hoofd van Rebekka, maar de bal ging over. JodanBoys bleef doorgaan en zette de tegenstander onder druk. In de 5e minuut leverde dat succes op. Dorien veroverde de bal op de vijandelijke helft en bediende na een combinatie op links Renate voor het doel, die binnen wist te schieten, 0-1!


Ook Elise kreeg het op haar heupen. Na een fantastische solo over rechts waar diverse tegenstanders werden gepasseerd, haalde ze er een hoekschop uit, die uiteindelijk geen gevaar opleverde. Het 2e doelpunt van de middag volgde vrij snel erachteraan. Na een rommelige situatie voor de goal van SC Stiens was het Rebekka die het laatste tikje kon geven voor de 0-2. Na het doelpunt wist ook SC Stiens het eerste gevaar te creëren. Na een aanval over links werd de geheel vrijstaande rechtsbuiten gevonden. Uiteindelijk wist zij niet meer dan een slap schot te produceren, welke een prooi was voor Danielle. SC Stiens bleef doordrukken en werd beloond voor die inspanningen met de penalty na een ongelukkige struikelpartij. Gelukkig werd deze ruim naast de paal geschoten en bleef de stand ongewijzigd.
De 3e goal was er een uit het boekje. Via een mooie combinatie op de linkerkant was het Janet die een uitstekende teruggetrokken bal afleverde aan Lisanne, die op haar beurt de bal op de 16 neerlegde. Soof hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en schoot overtuigend de 0-3 in het dak van het doel. SC Stiens probeerde nog wat terug te doen en raakte de kruising, maar verder had Jodan Boys de zaken prima op orde achterin. Het centrale duo Demi en Rebekka hadden de spits van SC Stiens in de zak zitten en Ghizlan en Elise lukte het de vleugelspitsen te neutraliseren.


Jodan Boys had nog meerdere mogelijkheden om de score voor de rust uit te breiden via Renate, Janet en Dorien, maar zij vonden de doelvrouw op hun weg, waardoor Jodan Boys ging rusten met een 0-3 voorsprong.

De tweede helft van deze boeiende wedstrijd bracht nog meer mooie momenten.

Kort na rust leek er een veelbelovende aanval te ontstaan vanuit de verdediging via Ghizlan, maar helaas werd deze afgevlagd wegens buitenspel. Slechts één minuut later, in de 53e minuut, voegde Jodan Boys nog een doelpunt toe aan hun voorsprong. Lisanne speelde de bal naar Renate, die op haar beurt Soof vond. Soof aarzelde niet en schoot rustig binnen, waardoor de score op 0-4 kwam. Even later was het opnieuw Lisanne die haar dribbelvaardigheden liet zien en omzeilde enkele verdedigers van Stiens om op doel te schieten. De keeper liet de bal gaan, maar helaas blokkeerde een verdediger van Stiens de schotpoging van Janet. Een hoekschop van Lisanne zorgde even voor gevaar in de Stiens-verdediging, maar de kopbal van Rebekka ging net te hoog over het doel. In de 69e minuut kwam Isabella in het veld voor Hannelot, terwijl Noa Elise verving. Het was niet veel later verse kracht Isabella die de kans had om de score verder te vergroten, maar haar schot ging helaas net over het doel. Met nog 20 minuten te spelen begon Stiens toch aan te dringen en werd het een moment gevaarlijk in de zestien van Jodan Boys. Het team slaagde er echter wel in om de bal na wat rommelig spel weg te werken. Het hoogtepunt van de tweede helft kwam in de 73e minuut. Isabella leverde een perfecte voorzet op Noa, die met de buitenkant van haar voet een geweldig doelpunt scoorde, waardoor de voorsprong uitgebouwd werd naar 0-5. Enkele minuten later is het Soof die in moet grijpen met een geweldige sliding om een serieuze doelpoging van de dames uit Stiens te voorkomen. Renate zorgde met een mooie voorzet op Isabella nog even voor gevaar, maar laatstgenoemde kon net niet bij de bal. In de 87e minuut stuurde Lisanne Janet weg, die een na een prachtige actie helaas recht in de handen van de keepster schoot. Uiteindelijk, na een enerverende wedstrijd, blies de scheidsrechter in de 90e minuut af.

Een doelpuntrijke wedstrijd en een cleansheet voor Jodan Boys, wat resulteerde in een overtuigende overwinning. De dames hebben laten zien dat ze goed voorbereid aan de competitie begonnen zijn. We hopen deze lijn door te kunnen trekken volgende week. Ook hopen we jullie dan langs de lijn te zien. We trappen volgende week thuis om 14:15  af tegen Reiger Boys vrouwen 1.