In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

 

Na een lange busreis van 1,5 uur kwamen we met een kleine vertraging aan in Alkmaar voor de westrijd tegen Kolping Boys. Na korte bespreking en een kortere warming up floot scheidsrechter M.L. Dumpel de wedstrijd om 15.25 uur op gang.

Al direct vanaf de aftrap lieten we het balletje goed rond gaan en werden we direct gevaarlijk voor de goal. De weerstand van Kolping Boys was in het begin nog niet scherp genoeg waardoor wij een aantal redelijk kansen kregen in de beginfase van de wedstrijd. Het centrale duo van Kolping Boys kon  met vereende krachten de boel nog dicht houden maar dat ze en zware middag in het vooruitzicht hadden was wel duidelijk.

Op het middenveld hadden we aanvallend een overwicht omdat we de bal goed rond lieten gaan en de juiste keuzes maakten. Met Daan als controleur op het middenveld hadden we snel de bal weer herovert en konden we weer denken aan een nieuwe aanval. Toch duurde het lang voordat we een goal maakte omdat we in de 16 niet altijd direct de juiste keuze maakte. Toch nog een mannetje uitspelen in plaats van direct uithalen of de vrije man voor het doel in te spelen.

Hadden we dan helemaal niets te vrezen van Kolping Boys? Zeker niet. Ze kwamen er een paar keer goed uit met name over hun linkerkant. Maar of Joey wist de aanval er tijdig uit te halen of Fabian voorkwam met, een soms fantastische redding, een doelpunt van Kolping Boys. Dus hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden was het zeker geen makkelijke wedstrijd.

Na weer een afgeslagen aanval van Jodan Boys zette Kolping Boys de counter in. Deze werd vakkundig door de verdediging afgeslagen en direct door Sam omgezet in een lange bal achter de laatste linie van Kolping Boys. Jeroen lette goed op en ving de bal op en kon op het doel van Kolping Boys aflopen. Jeroen bleef rustig voor het doel en ronde deze lange bal in de 26ste minuut mooi af, 0-1. Het restant van de 1ste helft bleef een beetje van het zelfde. Jodan Boys veel aan de bal en Kolping Bpoys loerend op een counter. De ruststand werd met een 0-1 voorsprong behaald.

In de rust een aantal punten benoemd die mijn inziens beter konden, met name het druk zetten en het klein maken bij balverlies, en met elkaar een strijdplan voor de 2e helft bedacht.

Dit bracht ons gelijk waar we naar op zoek gingen. Direct vanaf de aftrap van Kolping Boys werd de aanval van Kolping Boys zorgvuldig door het team geëlimineerd. Sam zag Ronald vertrekken en gaf voor de 2e maal een lange bal op maat achter de laatste linie van Kolping Boys. Ronald hield ons nog lang in spanning maar rondde vervolgens genadeloos af, 0-2.

De weerstand van Kolping Boys leek hiermee gebroken maar niets was minder waar. Ze gooiden iets meer de beuk er in en probeerde met wat meer fysieke duelkracht ons uit ons spel te halen en het spel wat te vertragen. Dit resulteerde in de 53ste minuut in een vrije trap op ongeveer 20 meter links voor de goal van Kolping Boys.  Na wat overleg wie deze vrije trap zou nemen ging uit eindelijk Jeroen achter de bal staan. De keeper had de muur blijkbaar niet helemaal goed staan want Jeroen kon de bal in de korte hoekvlak langs de paal in het doel werken, 0-3 en de 2e van Jeroen deze middag. Dit was ook het moment om een aantal wissels door te voeren. Zakaria en Nadir kwamen in het veld voor Angelo en Daniël.

Kolping Boys kwam er niet echt meer uit en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Na wederom een afgeslagen aanval van Kolping Boys werd er zorgvuldig gezocht naar de ruimte om in de 16 van Kolping Boys te komen. Na een goede steekbal van Milan werd Ronald in staat gesteld om zijn 2e van de middag te maken, 0-4.

Na het inbrengen van Wytze, die Manuel kwam vervangen, Seth als vervanger van Jeroen en Faouzi voor Ronald werd het met name voorin wat frivoler. We wilden vooral zelf de 0-5 maken in plaats van een ander de goal te gunnen. In deze fase kon het wel, gezien de ruime voorsprong, maar we moeten dan wel de afspraken blijven nakomen. De druk momenten werden niet meer uitgevoerd en zo kon Kolping Boys in deze fase nog op zoek naar een ere treffer. Gelukkig deed onze laatste linie en het middenveld wel wat ze de gehele wedstrijd al deden, sterk verdedigen. En mocht Kolping Boys er al een keer door zijn dan had Fabian wel wat moois ingedachte. Zo ranselde hij een schijnbare goal voor Kolping Boys keurig uit de kruising.

Het slot akkoord was toch weer voor Jodan Boys. Waar Faouzi een bal van een meter of 40 nog uit de goal gehaald zag worden door de prima keeper van Kolping Boys, kreeg Nadir uit een voorzet van Faouzi de mogelijkheid om de 0-5 te maken. Een prima kop goal als slot op een prima team prestatie.

Verdedigend hebben we weinig weg gegeven, het middenveld speelde prima samen en de aanval was lastig te bespelen voor de laatste linie van Kolping Boys. Ook de invallers van deze middag vielen prima in.

De terugreis was met de 0-5 uitslag en de 3 punten in de tas goed te doen. Zo kwamen we om 19.00 uur weer terug in Gouda. En met de winst van Jodan Boys 1 en de overwinning van de Jodan Boys vrouwen 1 was dit een goede zaterdag voor de Jodan Boys.