In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een hele goede dienst bewezen door de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegen FC Aalsmeer liet Jodan Boys in de eerste helft echt goed voetbal zien, maar verzuimde het afstand te nemen van de ploeg van Ted Verdonkschot. In de tweede helft, die meer spannend dan goed was, trok Jodan Boys de 2-1 over de streep.

Ja het was een flinke domper die eerste competitiewedstrijd tegen Victoria. Het gelijke spel in Loosdrecht voelde meer aan als een nederlaag dan een gewonnen punt. De hele week zijn Erik van Zoest en Leroy Brank bezig geweest om het goede gevoel weer terug te krijgen. Dat lukte onder andere door een goede eerste helft tegen Barendrecht afgelopen dinsdag. Maar dat gaf natuurlijk geen garantie voor succes tegen FC Aalsmeer. De promovendus is de laatste maanden in de winning mood en het winnen van wedstrijden werd ook dit seizoen voort gezet. In de eerste wedstrijd van deze competitie werd Rohda’46 met 1-0 verslagen.

Fris voetbal

Jodan Boys startte goed en fel. Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat er deze zaterdag een goede spirit in de ploeg zat. Jodan Boys won veel duels en werd in de beginfase al een paar keer dreigend over de rechterkant via Musaui. Jodan Boys heeft dit seizoen de beschikking over een aantal snelle en jonge technisch vaardige spelers met Dairenzio Brank, Zakaria Kanfaoui, Quincy Tavares en Fahim Musaui. Hun jeugdigheid zorgt voor een grillig verloop in hun spel. De ene wedstrijd kan alles lukken en de volgende wedstrijd is het lastig om een man te passeren. Tegen FC Aalsmeer hadden alle vier onze jongens het in de eerste helft op hun heupen. Dairenzio Brank passeerde meermaals zijn directe tegenstander. Meerdere keren werd hij ten koste van een overtreding gestuit. Fahim liet aan de andere kant zien veel met een bal te kunnen. De linksback van FC Aalsmeer had het in de eerste helft pittig.

Uiterst koel

Na ruim twintig minuten kwam Jodan Boys geheel in lijn van het wedstrijdbeeld op een 1-0 voorsprong. FC Aalsmeer verloor de bal op het middenveld door een goed storend Jodan Boys. Mo Bellahcen stak Rick Wils weg. Onze spits bleef uiterst cool in zijn één tegen één duel met de keeper en schoof de bal beheerst binnen. Na het doelpunt bleef Jodan Boys drukken. Niet veel later stoomde Alex van waardenberg op over de rechterkant. Hij vond een schitterende combinatie met Fahim die de bal kon voorgeven op Quincy. Onze rappe Quincy schoot de 2-0 tegen de touwen. Jodan Boys leek op weg naar een grote overwinning. Leek….

Terug in de wedstrijd

Nadat de keeper van FC Aalsmeer nog een keer katachtig de 3-0 had voorkomen ging de Goudse storm even liggen. Jammer voor Jodan Boys was dat het eerste schot op doel in de drieënveertigste minuut een corner veroorzaakte waaruit werd gescoord. In plaats van verder uit te lopen kwam FC Aalsmeer op slag van rust terug in de wedstrijd en zij gingen toch met een aardig gevoel de rust in. Hier deed Jodan Boys zichzelf tekort.

Dreiging zonder kansen

FC Aalsmeer kwam in de tweede helft heel anders uit de kleedkamer dan dat ze de wedstrijd waren begonnen. Dit gold helaas ook voor Jodan Boys. Zonder voor echt gevaar te zorgen werd FC Aalsmeer wel dreigender. Jodan Boys verloor meer duels op het middenveld en de bal ging niet meer zo goed van voet tot voet als in de eerste helft. Erik van Zoest en Leroy Brank probeerde in de tweede helft met wissels de balans weer terug te krijgen in het team. Ja en als je Michel Verkaik en Adil Akanioui nog kan brengen dan weet je dat er een brok ervaring in het veld komt.

In het slot gooien

Jodan Boys kreeg nog een paar grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Op een inzet van Rick Wils stond de paal en de lat in de weg. Twee minuten voor tijd had Quincy de 3-1 op zijn schoen. Alleen voor de keeper had Quincy de hoek voor het uitzoeken. Helaas schoot hij twee keer recht op de keeper. Hier had Jodan Boys het moeten beslissen. Nu was het nog billen knijpen in de vijf minuten extra tijd die de goed leidende scheidsrechter Schaft bijtelde. Uiteindelijk veranderde er niks meer aan de stand en hield Jodan Boys de punten thuis.

Teamprestatie en Chinees

Jodan Boys gaf zo een mooi antwoord op vorige week zaterdag. De verdediging met Dirk en Roald in het centrum stond als een huis. Roy in de goal zorgde voor rust als het nodig was. De overige spelers gingen net als de genoemde jongens voor elkaar door het vuur. Deze overwinning geeft perspectief als we volgende week afreizen naar Woudenberg. Bent u er dan ook weer bij?

Gaandeweg de loop van de middag druppelde ook de andere uitslagen binnen. VR 1 won in Friesland tegen SC Stiens en O23-1 versloeg Kolping Boys in Alkmaar. Drie overwinningen. Iedereen de afgelopen jaren op donderdagavond bij Jodan Boys aanwezig is geweest weet wat dat betekent.  Donderdag na de training Chinees!! Wat een mooi vooruitzicht!

FORZA Jodan Boys

Foto’s: Dick Gijsbertsen