In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag 23 september stond de 3e thuiswedstrijd op het programma.RKAVV uit Leidschendam was dit keer onze tegenstander. Door de vele afwezigen werd het een hele puzzel om voldoende spelers op de het wedstrijdformulier te krijgen. Omdat de wedstrijd van de O23-2 eruit gehaald werd hadden we wat extra mogelijkheden.

Na het gesprekje van scheidsrechter Sinke in de kleedkamer begonnen rond 14.15 uur aan de wedstrijd. De besproken tactiek werd in de beginfase redelijk uitgevoerd maar omdat RKAVV met 2 diepe middenvelders speelde kwamen we achterin iets te vaak in een 1 tegen 1 situatie terecht. Echter de laatste linie stond goed een voorkwam dat RKAVV zodoende echt gevaarlijk kon worden. We hielden elkaar in evenwicht waarbij RKAVV wel wat overwicht had doordat zij hun tactisch plan beter uitvoerde dan dat wij deden.

Na een niet goed uitgevoerd druk moment op de bal bij hun linkerverdediger kon deze hun linkeraanvaller de diepte insturen. Fabian redde netjes met 2 handen op de bal maar door de schreeuw van deze aanvaller besloot de scheidsrechter de bal toch op de stip te leggen. De penalty werd benut en hierdoor stonden wij op een misschien wel terechte 0-1 achterstand.

In de rust hebben we wat aanpassingen gedaan aan onze formatie. Dit leverde ons meer grip op het spel op. We werden wat gevaarlijker en speelde wat meer op de helft van RKAVV. Dit leverde in het begin van de 2e helft direct wat kansjes op. Echter hadden onze aanvallers hun vizier nog niet op scherp. En mooie aanval over onze linkerkant kwam nog het dichtbij de aansluitingstreffer echter stond de paal een goal in de weg. Gaande weg de 2e helft werden we wat ongeduldig en wat slordiger.

Omdat de gelijkmaker op zich liet wachten hebben we wat risico genomen en zijn we wat meer op de aanval gaan spelen. Deze tactiek maakte dat we wat meer kansen creëerden en dat RKAVV eigenlijk niet meer van hun eigen helft afkwam. In de 82ste minuut leverde dit de beloning op en stond de 1-1 op het scorebord. Nu was daar het moment om te kiezen voor resultaat of om toch nog voor de winst te gaan. We kozen voor het laatste maar wel met zekerheid achterin. Dit leverde, na een mooie actie op de achterlijn, bijna nog de 2-1 op maar helaas werd deze mogelijk niet benut. Eerlijkheidshalve dient wel gezegd te worden dat een overwinning niet geheel verdiend was. RKAVV had in de 1e helft het overwicht en Jodan Boys in de 2e helft dus een gelijkspel is een terechte afspiegeling van een overigens hele sportieve wedstrijd.