In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na een lange voorbereiding met de nodige oefenwedstrijden en voorrondes voor de beker was het zaterdag eindelijk zover. Jodan Boys ging voor de competitie op bezoek bij kersverse eersteklasser Victoria. De ploeg uit Loosdrecht wist via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de eerste klasse. Voor beide ploegen dus een primeur in de eerste klasse.

Jodan Boys kon terugkijken op een doelpuntrijke voorronde van de beker. In drie wedstrijden wist Jodan Boys twaalf keer het net te vinden. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Dit moest vertrouwen geven aan de Goudse boys. Van dit vertrouwen was bij de start van de wedstrijd helaas weinig te zien. Waar Victoria Jodan Boys vol afjaagde, schoot de ploeg van Erik van Zoest in de stress. De Gouwenaren waren slordig en verloren veel duels. Zo’n moment van onachtzaamheid leverde al na twaalf minuten de eerste gele kaart op. Een misverstand in het hart van de verdediging zorgde ervoor dat Roald Heerkens aan de noodrem moest trekken.

Drie grote kansen

Nadat Victoria in de twintigste minuut een counter om zeep had geholpen, kreeg Jodan Boys in de vierentwintigste minuut een reuze kans om op 0-1 te komen. Edwin Gouw zette met een schitterende pass Fahim alleen voor de keeper. Waar Fahim meestal raad weet met dit soort mogelijkheden schoof hij hem nu aan de verkeerde kant van de paal net naast. Drie minuten later was Jodan Boys weer erg dicht bij een treffer. Linksback Daan Kreukniet slingerde de bal goed voor op het hoofd van Rick Wils. De lange spits knikte de bal goed naar de verre hoek. Helaas stuiterde bal via de lat weer het veld in. De keeper was kansloos geweest. Na ruim een half uur probeerde Dairenzio het met een afstandsschot. De goalie van Victoria wist de bal met een onmogelijke save via de lat uit zijn doel te ranselen. Jodan Boys had zeker één van de drie kansen moeten omzetten in een doelpunt. Helaas gebeurde dit niet. Roy Rondeltap moest aan de andere kant nog een keer handelend optreden.

Wissels

In de rust greep Erik van Zoest in. Fahim Musaui en Dairenzio Brank bleven achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen Zakaria Kanfaoui en Adil Akanioui. Jodan Boys speelde in de tweede helft iets beter zonder tot grote kansen te komen. Een half uur voor tijd werd Dirk Rietveld gebracht die op zijn vertrouwde plek in het hart van de defensie plaatsnam en Mike Verhagen schoof door naar linksback.

Voorsprong

Ruim twintig minuten voor het einde kwam Jodan Boys toch op voorsprong. Een scherp aangesneden corner van Zakaria Kanfaoui belandde bij de eerste paal op het hoofd van Rick Wils die snoeihard binnen kopte. Eindelijk de ban gebroken. Wat een vreugde. Dit zou een zetje in de rug moeten geven. Desondanks was het Victoria dat weer gevaarlijk werd na knullig balverlies op het middenveld. Dirk gooide zich in de baan van het schot en wist hierdoor een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. Tien minuten voor het einde kreeg Jodan Boys de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Zakaria kwam goed door over de rechterkant. Bij de tweede paal bereikte hij de vrijstaande Quincy Tavares. Helaas koos Quincy de verkeerde hoek en schoot hij op de keeper. Dit was de kans om de wedstrijd te beslissen.

Langszij

Ja, en waar jezelf niet scoort valt hij aan de andere kant, om er nog maar eens een cliché in te gooien. Vier minuten voor tijd was Victoria er als de kippen bij toen Jodan Boys balverlies leed. De spits werd ingespeeld die de bal goed liet vallen op de doorgekomen rechtsback. De verdediger van Victoria bleef uiterst cool en schoot de bal langs Rondeltap in de verre hoek. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.