In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

p zaterdag 16 september traden de vrouwen van Jodan Boys aan op het sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tegen de vrouwen van RCL. Het was belangrijk om hier met een (ruime) overwinning van het veld af te stappen om door te mogen in de beker.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en creërde al snel veel kansen. Zo werden onder andere kopballen van Renate en Rebekka gekeerd door de keepster. Ook na een uitstekende actie van Elise over de rechterflank die de bal goed teruglegde, kon Janet helaas niet het net vinden.

Ze schoot de bal hard langs de verkeerde kant van de paal. Ook Lisanne en Renate wisten nog niet te scoren in de eerste helft, ondanks verschillende schoten op doel. Tegelijkertijd moest de laatste linie van Jodan Boys voortdurend scherp staan en alert zijn, omdat RCL regelmatig door middel van lange ballen hun snelle spits in stelling probeerde te brengen. Helaas voor de vrouwen van Jodan Boys gingen we rusten met een 0-0 stand. De echte scherpte ontbrak in de eindfase.

Met dezelfde 11 meiden stapten Jodan Boys weer het veld op voor de tweede helft. De tactiek bleef ongewijzigd, want het enige wat nog moest gebeuren was doelpunten maken.

Net zoals in de eerste helft kon Jodan Boys de bal snel verleggen van de ene naar de andere kant. Dit zorgde ervoor dat RCL achter de feiten aanliep. Al gauw was daar de bevrijdende 0-1. Rebekka opende de bal goed richting Sophie aan de linkerkant. Ze stoomde op en gaf een hoge, afgemeten voorzet op Lisanne. Lisanne hield goed overzicht, legde de bal terug met het hoofd en Renate kon vrij inschieten.

Hierna volgde een tegenaanval van RCL, maar Esmee kon knap redding brengen. De vrouwen van Jodan Boys bleven veel kansen creëren. Zo kopte Dorien op doel, maar wist de keepster van RCL deze knap uit het doel te houden. Even later werd Sophie onderuit gehaald op 25 meter afstand van de goal. Ze ging zelf achter de bal staan en schoot de bal er geweldig direct in, 0-2! Linquenda en Maaike kwamen het team versterken en Elise en Hannelot mochten op de bank plaatsnemen. Na de 0-2 volgde heel snel de 0-3. Na een 1-2 met Renate schoot Lisanne de bal met links knap langs de keepster in de verre hoek. Hierna volgde ook alweer snel de 0-4. Na een goede individuele actie van Janet die de bal vervolgens klaarlegde voor Renate, kon laatstgenoemde de bal inschieten. Even later werd er nog twee keer gewisseld aan de kant van Jodan Boys. Isabella verving Janet op de rechterflank en Sarah kwam er in voor Lisanne. Gelukkig voor de speelsters van RCL floot de scheidsrechter na 90 minuten af. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-4 overwinning voor de vrouwen van de Jodan Boys.

De wedstrijd was een mooie afsluiting van de bekerpoule wedstrijden, waar Jodan Boys op tweede plek is geëindigd. Het is nog even afwachten of de dames ook daadwerkelijk door zijn in de landelijke beker. Volgende week zaterdag 23 september start dan eindelijk de competitie. Om 11.45 uur spelen de meiden hun eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen SSS vrouwen 1. Tot dan! FORZA JODANBOYS