In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de eerste bekerronde goed afgesloten. Na eerdere winstpartijen tegen Valken’68 en Kagia was Jodan Boys zaterdag te sterk voor Oliveo. In eigen huis werd de ploeg uit Pijnacker met 5-2 verslagen. Jodan Boys plaatste zich zodoende als groepshoofd voor de volgende ronde.

Voor Jodan Boys was het afgelopen zaterdag belangrijk om met een goed gevoel naar de eerste competitiewedstrijd toe te leven. Jodan Boys had zich namelijk een week eerder al geplaatst voor de volgende ronde.  Oliveo had theoretisch nog een kans om door te gaan, maar dan moest er wel gewonnen worden van Jodan Boys.

Fahim hoefde alleen zijn been tegen de bal te zetten en het werd een doelpunt. 1-0

Slordige eerste helft

Jodan Boys bewaarde het beste voor de tweede helft. In het eerste bedrijf speelde Jodan Boys slordig. Oliveo zakte in, maar Jodan Boys maakte veelal de verkeerde keuzes en het lukte niet goed om over de zijkanten door te komen. Tegenvaller voor de Gouwenaren was dat aanvoerder Heerkens na ruim twintig minuten geblesseerd het veld moest verlaten. In zijn plaats kwam Dirk Rietveld die gelijk de aanvoerdersband om kreeg. Jodan Boys kwam in die fase ook op voorsprong. Een schitterende crosspass van de voet van Angelo Semil bereikte Fahim Musaui die bij de tweede paal de bal eenvoudig binnen kon lopen. Helaas kon Jodan Boys deze voorsprong niet vasthouden tot de rust. Na slap verdedigen kwam Oliveo op 1-1.

Het ging lopen

In de rust bleven Angelo en Alex in de kleedkamer achter. Dairenzio Brank en Joey Vergunst maakten hun opwachting in de ploeg. Dairenzio stichtte met zijn scherp aangesneden corners direct gevaar. Maar het was Zakaria Kanfaoui die Jodan Boys weer op voorsprong schoot. Na een schitterende dribbel bleef hij cool en schoot de 2-1 op het scorebord. Echt een kwalitieit van die kleine dribbelaar. Hij is razendsnel en met de bal aan de voet combineert hij behendigheid met snelheid.  Niet veel later wederom een een hoekschop van Dairenzio Brank.  Rick Wils stond bij de eerste paal en hoefde zijn hoofd alleen maar tegen de bal aan te zetten en die ging onhoudbaar tegen de touwen. Een kwartier voor tijd was een jeugdig Jodan Boys niet bij de les. Op het moment dat de ploeg even met tien man stond rende iedereen naar voren om zich met een Goudse aanval te bemoeien. Oliveo veroverde de bal en schakelde snel om. De restverdediging van Jodan Boys stond niet goed en het werd 3-2.

Zakaria loopt weg na zijn goal. Hij was iedereen te snel af. 

Adil Akanioui

Gelukkig bleef Jodan Boys ondanks de tegentreffer doorgaan met het zoeken naar kansen en doelpunten. De ingevallen Adil bewees maar weer eens hoe lekker het is dat hij steeds fitter wordt. Ruim tien minuten voor tijd werd hij goed in stelling gebracht door Musaui en kon hij de 4-2 binnen schieten. In blessuretijd de mooiste aanval van de wedstrijd. Via Fahim kwam de bal bij Edwin Gouw die de bal met een mooie lob voorgaf  op Adil die niet aarzelde en ook de 5-2 wist te noteren. Kort na de treffer floot de goed leidende scheidsrechter J. Verduijn voor het einde van de wedstrijd.

Adil die scoort. We hopen het nog vaak te zien dit seizoen. 

Nu gaat het beginnen

Aankomende zaterdag is het dan zover. Jodan Boys start met de competitie tegen Victoria. We hebben in de voorbereiding en tijdens de bekerwedstijden een Jodan Boys gezien wat bij tijd en wijlen leuk voetbal speelde. Mooie aanvallen en mooie goals. Daartegenover staat dat het verval in wedstrijden nog te groot is, maar dit is inherent aan de jeugdigheid van de ploeg. Het is een leerproces.  Feit is dat Jodan Boys de bekercompetitie goed heeft afgesloten: drie overwinningen twaalf doelpunten voor en twee tegen. Klasse mannen! Op naar zaterdag.

FORZA Jodan Boys

(Foto’s van Dick Gijbertsen)