Na een lange auto rit richting Wormerveer traden de Boys van de O23-1 aan tegen SV Fortuna Wormerveer. Op een zonovergoten sportpark, temperatuur rond de 30 graden, floot scheidsrechter Erwin Visser om stipt half 3 de wedstrijd los.

Gelijk was te zien dat het voor beide teams behoorlijk warm was om te voetballen en het kostte dan ook veel energie om de bal bij de vrije man te krijgen.

Overtuigend

Jodan Boys begon overtuigend aan de wedstrijd en creëerde gelijk wat kansjes. Maar de keeper van Fortuna Wormerveer bleek in die fase nog een sta in de weg. Ook Fortuna Wormerveer kreeg in de beginfase een aantal goede kansjes met de lange bal op hun snelle en sterke spits. Hier hadden wij het duidelijk lastig mee.Na ongeveer een kleine 10 minuten gespeeld te hebben werd een goede actie over rechts beloont met de 0-1.  Dit gaf ons wat lucht maar dat gaf ons niet de nodige rust. Fortuna Wormerveer bleef echter de druk op ons laatste linie houden met de diepe bal op hun rechterspits, die ook een aardige actie in huis had en waar Jari echt op de proef gesteld werd. Gelukkig voor ons deed Jari zijn werk naar behoren en kon hij vaak de laatste pass eruit halen. Ook de diepe bal op hun centrumspits bleef een beproeving voor Sam en Wytze. Maar samen met Fabian hielden ze Jodan Boys O23 op de been.

Score uitbreiden

Na ongeveer 20 minuten werden zij beloont door onze aanval met de 0-2. Na een mooie individuele actie werd de vrije man voor de goal gevonden en deze kon zo de bal binnen schieten. Op een lekker moment voor ons halverwege de 1e helft. Maar ook nu konden we niet achterover leunen.  Ondanks de warmte bleef Fortuna Wormerveer het proberen. De lange bal ging er wat meer uit en er werd geprobeerd om door de as een goal te maken. Dit was mogelijk omdat wij eigenlijk daar te veel ruimte lieten aan hun vrije nr 8 die aardig overweg kon met de bal. Dat was niet verstandig omdat daardoor onze laatste linie nog meer onder druk kwam te staan.

Maar…in de 35se minuut werd wederom een mooi opgezette aanval afgerond en stond de toch wel ruime 0-3 op het score bord. Daar waar Fortuna Wormerveer opdat moment veel de bal had speelde wij een goed opgezette aanval van achteruit, via het middenveld richting hun 16 meter waar de aanval wederom tot scoren kwam.

Fortuna Wormerveer bleef het echter proberen en kwam met een schot op de paal in de 40 minuut dicht bij de 1-3. Na wat onrustige momenten in de wedstrijd met wat pijntjes en duizeligheden door de warmte moest Joël noodgedwongen worden gewisseld. Dit leverde ons overigens onze 3de knullige en onnodige gele kaart op. Bal wegtrappen, praten en zomaar het veld in lopen, overigens werd de scheidsrechter hierop geattendeerd door de tegenstander, waren de reden voor de overigens goed leidende scheidsrechter Visser om een gele kaart te geven.

Wat een hitte

In de rust even de vinger op de zere plek gelegd, samen met Kees dit met de boys besproken, begonnen we sterk aan de 2e helft. Fortuna Wormerveer had het ook iets omgezet zodat ze ons middenveld wat meer vast kon zetten. Dit leverde in het begin wat probleempjes op maar Fortuna Wormerveer kon niet echt gevaarlijk worden. Na een slome 2e helft, wat logisch was door de temperatuur, kregen wij in de 70ste minuut, na goed doorzetten een kans op de 0-4. Deze kon nog middels een corner voorkomen worden door Fortuna Wormerveer maar vanuit de corner lukte het ons toch om de 0-4 op het scorebord te zetten.

De wedstrijd was gelopen en de overwinning een feit. Fortuna Wormerveer kon en wilde niet meer een ook Jodan Boys vond het wel prima.

Echter in de 90ste minuut werd een laatste aanval ook nog fraai afgerond, 0-5. We hebben tot het einde gestreden voor een goed resultaat en een mooie doelsaldo.

De 0-5 is misschien iets te geflatteerd want Fortuna Wormerveer verdiende zeker ook 1 of 2 goals maar dan moet je de gecreëerde kansen wel afmaken. En dat deden wij gewoon beter.

Ronald met kwartet aan doelpunten

Met 4 goals van Ronald en 1 van Jeroen werd ook de 2e wedstrijd van de competitie gewonnen. Een mooie start van de competitie maar er is nog een lange weg te gaan. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Huizen.