In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het was afgelopen zaterdag heet, snik heet. Terwijl de meeste mensen verkoeling zochten in de schaduw of aan de rand van een zwembad, traden onze mannen in Lisserbroek aan tegen Kagia.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd. Tegen de tweedeklasser probeerde Jodan Boys te domineren en het verschil in doelpunten uit te drukken. Na drie minuten was het al bijna raak. Quincy Tavares ging goed door aan de linkerkant en zette de bal voor. De inlopende Bram van der Wolf kon net niet goed bij de bal waardoor zijn inzet werd geblokt. Jodan Boys domineerde in het eerste half uur van de wedstrijd. Kagia werd terug gedrongen. Na een klein kwartier spelen kwamen de Gouwenaren op 0-1 door een schitterende goal van Mike Verhagen. Een korte corner bereikte Mike  die vrij stond buiten de zestienmeter. Verhagen twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit, onhoudbaar voor de doelman van Kagia. Na een half uur spelen was er nog een moment voor Jodan Boys. Angelo Semil plaatste zijn vrije trap op de buitenkant van de paal buiten bereik van de keeper.

Kansen voor Kagia.

Na het eerste half uur viel Jodan Boys qua niveau ver terug. Kagia ging opportunistischer spelen en probeerde met lange ballen de verdediging van Jodan Boys onder druk te zetten. Binnen een tijdsbestek van zes minuten kreeg Kagia drie honder procent kansen. Gelukkig voor Jodan Boys had geen van de Kagia spelers het vizier op scherp staan en werden de kansen om zeep geholpen. Hier kwam Jodan Boys goed weg. Zodoende ging Jodan Boys met de kleine voorsprong rusten.

Uitlopen

In de tweede helft kwam Jodan Boys beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 0-2. Joey Vergunst kon uit een corner de bal binnenlopen. Een minuut later scoorde Jodan Boys uit een schitterende aanval ook nog de 0-3. Na een overstapje van Daan Kreukniet werd de bal goed voorgegeven op Quincy die weer perfect afwerkte. Het werd twee minuten voor tijd nog mooier voor Jodan Boys toen Rick Wils een strafschop hard binnen schoot.

Volgende ronde

Door het gelijke spel tussen Valken’68 en OLIVEO is Jodan Boys geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Het doelsaldo van de afgelopen twee wedstrijden is positief. Er werd zeven keer gescoord en Jodan Boys kreeg geen goal tegen. Daarnaast was het mooi om te zien dat Adil Akanioui na lang blessureleed zijn rentree maakte in een officiële wedstrijd van Jodan Boys 1.

Aankomende dinsdag oefent een combinatie elftal van Jodan Boys 1 en O23-1 thuis tegen Schoonhoven 1. Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd voordat we over twee weken aan de competitie gaan beginnen.