In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Dinsdagavond 5 september trad de O23-1 van Jodan Boys aan tegen het CVC Reeuwijk 1.Tegen een team in opbouw, vele ervaren krachten zijn gestopt bij CVC, ontspon zich een leuke wedstrijd. Met name in de eerste helft hadden we het lastig tegen een sterk verdedigend team. CVC Reeuwijk was het veld op gekomen om de schade zo klein mogelijk te houden. Dit overigens op een faire en nette manier.

De organisatie stond in de eerste  twintig minuten niet zo als het moest en daardoor kreeg CVC Reeuwijk ook haar kansen om een goal te maken. Na deze twintig minuten ging het iets beter lopen en creëerden we meer kansen en drukten we CVC Reeuwijk verder in de verdediging modus. Helaas stonden we de 1ste helft regelmatig buitenspel waardoor we onze kansen om zeep hielpen. Dit is te voorkomen als je wat beter kijk naar de laatste linie van de tegenpartij. Ook de keeper van CVC Reeuwijk was een sta in de weg en voorkwam met een paar goede reddingen dat Jodan Boys op voorsprong kon komen.

Hij had echter geen antwoord op het schot van Daan die een vloeiende aanval over links keurig afrondde. Zo stond er een 0-1 ruststand op het bord.

Tweede helft

In de rust de tactiek nogmaals besproken en de puntjes op de wel bekende i gezet. Hierdoor liep het in de tweede helft wat makkelijker. We kregen wat meer grip op de wedstrijd en de kansen kwamen vanzelf. CVC probeerde ons middenveld te bespelen met een vijf mans middenveld en van daaruit druk op onze laatste linie te krijgen. Dit miste het nodige effect en Jodan Boys O23 kon hier redelijk makkelijk onderuit voetballen. Dit resulteerde dan ook in een 0-2 van Zakaria over rechts na een goede lange bal over de grond van Massin. Hiermee was het verzet van CVC Reeuwijk wel gebroken.

Ruime voorsprong

De 0-3 kwam na het onderscheppen van een bal op het middenveld door Sam die direct de ruimte in liep en zo Stijn in stelling bracht om de scoren. Het inbrengen van 4 nieuwe verse krachten maakte dat CVC Reeuwijk het conditioneel niet helemaal meer voor kom lopen en dit resulteerde in nog 2 goals van Zakaria en Stijn. Direct na de 0-5 vond de scheidsrechter het wel prima en floot de wedstrijd af.

Scherp beginnen

Deze wedstrijd leerde ons dat als je resultaat wil halen je vanaf minuut 1 scherp moet beginnen. Anders kan je zomaar op achterstand staan en moet je in de achtervolging.

Wij danken CVC Reeuwijk dat zij ons wilden ontvangen en wensen ze veel succes toe in de competitie.