In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Op zaterdag 2 september begon dan eindelijk de competitie na een lange periode van voorbereiding. Jodan Boys O23-1 was redelijk compleet en had een grote selectie.

We begonnen goed aan de wedstrijd. De vele positiewisselingen op het veld maakte dat Legmeervogels geen grip op ons spel kreeg en al na 15 minuten een aanpassing deed aan hun spelstijl. Ze gingen achterop met 5 verdedigers spelen om zo de ruimte voor ons zo klein mogelijk te houden.

Na een vloeiende aan val over links werd Daniel in de zestien meter naar de grond gewerkt. De goed leidende scheidsrechter Slootweg wees direct naar de stip. In eerste instantie wed deze nog gemist maar Zakaria was alert om de rebound als nog binnen te werken, 1-0.

We bleven proberen om Legmeervogels te verrassen met onze loopacties maar meer dan de 1-0 zat er voor rust niet in.

Na rust begon Legmeervogels in een 1343 formatie om zo grip te krijgen op ons middenveld. Dit had met name de 15 minuten wat effect op ons spel waardoor Legmeervogels een paar kansjes kreeg op de gelijkmaker.

Maar na acht minuten in de tweede helft liet Daniël de 2-0 op het scorebord aantekenen. Het verzet van Legmeervogels was gebroken en wij konden, mede ook door het spel van Legmeervogels, er een leuke wedstrijd van maken.

In de 84ste minuut maakte Stijn er 3-0 van en was de overwinning een feit. De 4-0 werd na een goede actie over rechts door een spelers van Legmeervogels in zijn eigen doel gewerkt.

Hiermee was de eerste overwinning in de tweede divisie een feit.