In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Wedstrijdverslag: Spirit VR1 vs Jodan Boys VR1 – 02-09-2023, 15:00

? Opstelling Jodan Boys VR1:
Esmee van Vliet, Janet Waridi, Rebekka de Jong, Linquenda Eversen, Ghizlan Abdellaoui, Dorien van der Hooft, Hannelot Bitter, Renate Spee, Sophie Opschoor, Lisanne Hogeveen, Maaike Rahms

? Wisselspelers:
Kathy vd Haar, Elise Spee, Isabella Zegers

1e Helft

De wedstrijd begon met een vroege kans voor Janet Waridi, maar de doelvrouw van Spirit wist haar schot te keren. Spirit antwoordde met een voorzet die net over ging. Het offensieve momentum van Jodan Boys werd duidelijk met hun eerste corner in de 3e minuut. Hoewel deze geen direct gevaar opleverde, waren ze niet te stoppen. Renate Spee waagde een poging van afstand, maar miste net, en ook Janet’s doorbraak werd gestopt door de keepster. Echter, in de 7e minuut opende Lisanne Hogeveen de score na knap samenspel met Janet en Renate.

Jodan Boys zette hun dominante spel voort, met kansen van Hannelot Bitter en een schitterende aanval die nipt naast ging via Lisanne. De druk bleef toenemen, met Renate die de lat raakte en Janet die de rebound op de paal schoot. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Renate de voorsprong verdubbelde, met dank aan een prachtige assist van Maaike Rahms. Nog voor de rust werd het 0-4, dankzij twee doelpunten van Renate en Lisanne.

2e Helft

Jodan Boys zette hun overwicht voort in de tweede helft. Een subtiele lob van Lisanne werd over getikt en een volgende hoekschop leverde een schot op van Sophie “Soof” Opschoor, maar de Spirit-keeper hield stand. In de 52e minuut was er geen ontkomen aan. Een schitterende combinatie tussen Hannelot en Ghizlan Abdellaoui zette Lisanne opnieuw in scoringspositie, die met precisie de 0-5 op het scorebord zette.

Met nog een halfuur te gaan, werden er verse krachten ingebracht: Elise verving Sophie en Isabella kwam in het veld voor Hannelot. Het momentum bleef bij Jodan Boys, wat resulteerde in een penalty, koelbloedig benut door Lisanne. Kansen bleven komen, met onder andere Rebekka die van afstand schoot en Renate die een voorzet gaf die net niet afgemaakt kon worden. Dorien van der Hooft toonde haar klasse met twee doelpunten, waarbij de laatste een uitstekende combinatie was van Ghizlan en Lisanne. Linquenda Eversen deed ook een poging, maar haar schot werd gered.

Eindstand: Spirit VR1 0-8 Jodan Boys VR1