Jodan Boys is zaterdag het bekertoernooi goed begonnen. In eigen huis werd Valken’68 met 3-0 verslagen. In de eerste helft scoorde Quincy Tavares twee keer. In de tweede helft wist Ezra Hoogenboom de 3-0 binnen te schieten.

Na een periode van voorbereiding en oefenwedstrijden werd zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld. Jodan Boys ontving Valken’68 uit Valkenburg.  Jodan Boys begon met drie debutanten in de basis. Dairenzio Brank, Ezra Hoogenboom en Zakaria Kanfaoui droegen voor het eerst het Jodan Boys shirt. Roy Rondeltap maakte na twee jaar zijn rentree onder de lat.

Direct gevaar

Jodan Boys kende een goede voorbereiding waarbij er bij tijd en wijlen zeer goed werd gevoetbald. Deze lijn wilde de Gouwenaren graag door trekken in eigen huis. Niets was minder waar. Jodan Boys werd direct na de aftrap teruggedrongen. Roy Rondeltap moest direct handelend optreden en in het vervolg van de aanval leek Valken’68 de 0-1 te scoren. De treffer werd voor Jodan Boys gelukkig geannuleerd vanwege buitenspel.

Op voorsprong

Jodan Boys kwam niet in hetzelfde ritme als afgelopen dinsdag in Bergschenhoek. Valken’68 was met name dreigend over hun linkerkant. Ondanks het gevaar van Valken’68 kwam Jodan Boys op voorsprong. Een mooie steekbal van Ezra Hoogenboom zette Quincy Tavares vrij voor de keeper. Quincy aarzelde niet en schoot beheerst de 1-0 binnen. Een paar minuten later was het bijna Dairenzio Brank die de 2-0 leek te noteren. Zijn schot werd door de doelman tot corner verwerkt. Jodan Boys speelde in het eerste half uur niet het combinatievoetbal dat eerder wel aanwezig was. Valken’68 had veel de bal maar werd niet gevaarlijk. Net voor rust was daar toch weer Jodan Boys dat wist te scoren. Mo Bellahcen gaf de bal vanaf de zijkant voor. Quincy kwam goed naar de eerste paal om de bal achter de keeper te schieten.

Penalty

In de tweede helft gebeurde er niet heel veel. In de zestigste minuut was daar wel plotseling Valken’68 dat kon scoren. Mike Verhagen verloor de bal omdat hij werd aangetikt. De spits van Valken’68 ging één op één met Roy Rondeltap. Dat Roy een goede keeper is bewees hij direct. Hij gaf de spits geen kans en wist zijn inzet te stoppen. Nadat van Zoest de nodige wissels in had gebracht kreeg Valken’68 nog een levensgrote kans om het weer spannend te maken. De scheidsrechter had een duw gezien in de zestienmeter. Resoluut wees hij naar de stip. Samet Arikan stond achter de bal, maar ook nu gaf Roy hem geen kans. Rondeltap bracht redding met zijn benen.

Hoogstandje

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gaf Ezra Hoogenboom zijn visitekaartje af. Vanaf de linkerkant dribbelde Ezra naar binnen en passeerde de nodige spelers. Er leek geen einde aan Valkenburgse benen te komen. Toen Ezra op de rand van de zestien verscheen schoot hij de bal uiterst beheerst in de hoek, onbereikbaar voor de keeper. Werkelijk waar een beauty van een doelpunt.

Winst

Scheidsrechter van Lith vond het niet nodig om blessuretijd toe te kennen. Bij het verstrijken van de negentig minuten floot hij direct af. Jodan Boys boekte zo een eerste mooie overwinning. Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys de tweede wedstrijd van de bekercompetitie in Lisserbroek tegen Kagia. Aanvang 14.30 uur.