In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Dinsdagavond 29 augustus trad de O23-1 van Jodan Boys aan tegen het RVC’33 van Frans van den Blink.

Op veld 2 ontspon zich een leuke frisse wedstrijd. Met gast spelers Dirk Rietveld, kon eindelijk minuten maken, en Fahim werd er veel gecombineerd op het middenveld. De gemaakte afspraken in de bespreking kwamen goed tot uiting op het veld. De vele positie wisselingen op het middenveld maakte dat RVC’33 niet echt grip op kreeg op de wedstrijd. RVC’33 speelde erg compact en dat maakte dat we veel balbezit hadden maar nog niet echt gevaarlijk konden worden.

We creëerden wel wat kansjes maar een goal wilde nog niet vallen. Tot vlak voor rust na een mooie aanval Daniël de 1-0 wist aan te tekenen.

De laatste linie stond ook vandaag weer sterk gepositioneerd en de aanvalslinie van RVC’33 kon niet echt gevaarlijk worden. Op een paar spaarzame momenten over met name onze linkerkant met hun snelle rechtsbuiten na heeft Fabian weinig te doen gehad.

In de 2e helft ging RVC’33 hoger druk zetten waardoor er voor ons wat meer ruimte ontstond op het middenveld. En daar wisten onze middenvelders wel raad mee. De variatie en de wisselwerking met de spitsen verliep prima en dit maakte dat we al snel naar een 3-0 voorsprong, door doelpunten van Daniel  en Stijn, konden weglopen.

Na een uur werd er door zowel RVC’33 als Jodan Boys veel gewisseld. Dit ging niet ten koste van ons spel en de wisselspelers deden lekker mee in het positiespel dat gespeeld werd en dat maakte dat we nog 2 doelpunten konden toevoegen aan het resultaat. Dit keer waren Massin en Wytze de doelpunten makers.

Een prima wedstrijd met veel positie wisselingen en een goede samenwerking tussen de diverse linies. As zaterdag 2 september begint de competitie in de 2e divisie met een thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. De start is om 11.45 uur.