In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag moesten we met jonge nieuwe groep de 1e echte wedstrijd van het seizoen spelen.Een grote groep was op kennismakingsweekend met Jodan Boys 1 daardoor kregen een aantal jongens uit de JO19 van vorig jaar de kans om zich te laten zien.Na de wedstrijdbespreking en een goede warming up floot de goed leidende scheidrechter de wedstrijd om 11.50 uur van start.

Goede start

We begonnen goed met direct een 2-tal kansen op de 1-0. Helaas stond ons vizier nog niet op scherp en werd er niet gescoord.Daarna ging de wedstrijd over en weer zonder dat beide teams echt gevaarlijk werden voor de goal.Na 20 minuten een noodgedwongen wissel. Nadir kwam na een kopduel verkeerd terecht en klapte door zijn enkel en kon niet meer verder. Daniel kwam er voor hem in en was na een minuut of 10 direct belangrijk voor het team. Na een verkeerde inschatting van de keeper van Nieuwerkerk O23-2 kreeg hij de 1-0 op een presenteerblaadje. Daniel wist wel raad met deze kans en schoot ons op voorsprong.Dan verwacht je dat zo’n goal bevrijdend  werk maar niets was minder waar. Het voetbal bleef onrustig en de gemaakte afspraken kwamen niet tot uiting op het veld.

Langszij

Door een misverstand aan onze zijde op de rand van de 16 meter werd er, in een poging de bal te spelen, een overtreding gemaakt. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Bob werd de verkeerde kant op gestuurd en de stand was weer gelijk, 1-1.In de rust de puntjes op de welbekende i gezet in de hoop het spelbeeld te veranderen. Nogmaals de afspraken besproken en de tactiek uitgelegd. Echter er veranderde niet veel aan het spelbeeld.

Weer op voorsprong

Met 10 minuten op de klok in de 2e helft kreeg Jodan Boys een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel van Nieuwerkerk. Seth ging achter de bal staan en bracht deze in bij de 2e paal. Omdat iedereen de bal liet lopen stond het zo uit het niets 2-1.

Na de ingebrachte wissels aan beide kanten werd het spel er niet beter op. Veel balverlies aan beide zijden. Maar de werklust die de mannen op het veld lieten was prettig om te zien. Met het nodige kunst en vliegwerk hielden wij onze voorsprong was en kregen in de slotminuut nog de kans op de 3-1.

Met de nodige uitloop floot de scheidsrechter de wedstrijd om 13.55 uur af en was de overwinning een feit. Op naar de 2e ronde.