Afgelopen dinsdag zou Jodan Boys VR1 tegen Jong Excelsior hun eerste oefenwedstrijd spelen. Echter besloot Excelsior om met voornamelijk Eredivisiespeelsters te komen aangevuld met enkele speler uit Jong Excelsior. Dit vond de trainersstaf o.l.v. Patrick Verwei helemaal niet erg. De uitdaging werd des te groter en dat was in deze fase van de voorbereiding niet verkeerd.

Excelsior opende furieus. Al in de 1e minuut hadden de Kralingers op voorsprong kunnen komen. Ook daarna werd het doel van Daniëlle een aantal keer onder vuur genomen. Maar door een aantal knappe reddingen van Daniëlle, strijdende verdedigers die steeds weer de inzet konden blokkeren én de lat bleef het lang 0-0.

Na een half uur werd er 3x gewisseld bij Jodan Boys. Hierdoor was het nog even zoeken naar de organisatie en daar profiteerde Excelsior van. De spits draaide goed weg en schoot de bal knap binnen: 0-1.

Jodan Boys kreeg ook hun mogelijkheden. Het kwam na een kwartier beter in de wedstrijd en legden een maar leuke combinaties op de mat. Eén van die combinaties was zo’n 10 minuten voor rust tussen Renate en Janet waarbij laatstgenoemde net niet goed kon uithalen. Even later kopte Renate een mooie voorzet van Lisanne net naast. Derhalve was de ruststand 0-1.

In de 2e helft kon Jodan Boys lang stand houden. Echter werd het 20 minuten voor tijd 0-2. Jodan Boys bleef strijden en kwam er een aantal keer knap uit. Helaas was de eindpass net niet goed genoeg om ook grote kansen te krijgen. Vlak voor tijd kwam het verschil in conditie tot uiting en kon Excelsior nog 2x scoren. Eindstand 0-4.

Al met al een leerzame oefenpot waar de dames verder op kunnen bouwen.

Zaterdag gaat de oefencampagne verder bij Spirit waar Jodan Boys VR1 om 14.45 uur aftrapt. Daarvoor (12.30 uur) speelt Jodan Boys VR2 tegen het 2e team van Spirit.