In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys, Nieuws Scheidsrechterscommissie

Zaterdag 19 augustus speelden de O23-1 van Jodan Boys hun 1e wedstrijd van het seizoen tegen het 1ste elftal van vv Zwammerdam dat uitkomt in de 3e klasse.Na een periode van trainen en 1 wedstrijd tegen DSO in de voorbereiding was de 1ste krachtmeting een feit.Met een jonge nieuwe groep en een nieuwe trainer aan het roer was het toch vooral even kijken waar we staan en hoe we willen spelen.

We starten in de vertrouwde 1442 formatie omdat dit bij de meeste spelers een bekende formatie is.

Om 11.45 uur floot de goed leidende scheidsrechter Goudkuil de wedstrijd op gang. We begonnen prima aan de wedstrijd met goed samenspel en zette goed druk op het (ervaren) middenveld van Zwammerdam. Hierdoor konden we in de 1e 10 minuten al een paar mooie aanvallen laten zien. Helaas vergaten we ons te belonen met een goal.

Zwammerdam kwam wat beter in de wedstrijd en profiteerde van de ruimte achter onze laatste linie. Een lange bal van achteruit van Zwammerdam werd beter op waarde geschat door de aanvallers van Zwammerdam en zo kwam Zwammerdam in de 12de minuut, ondanks een eerste redding van Fabian, uit de kluts toch op een 1-0 voorsprong.

Vastberaden

We waren niet echt uit het veld geslagen en bleven vasthouden aan onze tactiek. Over de linkerkant speelde we een man meer situatie goed uit en zo kwamen via Nadir op 1-1. Zwammerdam had duidelijk moeite met het compacte spel en de 1442 formatie van Jodan Boys en kreeg nog voor rust de 1-2 (Jari) en de 1-3 (Jeroen) om de oren.

Geen goals meer

Na rust zette Zwammerdam het iets om en kregen meer grip op het middenveld. Omdat wij Mo moesten wisselen, nog niet fit genoeg voor 90 minuten, werd ons middenveld terug gedrongen. Hierdoor stonden wij ten opzichte van de 1ste helft meer onder druk en kwamen we er nog maar sporadisch uit. Echt gevaarlijk werd Zwammerdam niet met dit overwicht. Onze laatste linie stond als een huis en gaf weinig weg. In de slotminuten kregen we nog een paar kansjes op de 1-4 maar de keeper van Zwammerdam bleek wederom een sta in de weg.

Zo eindigde deze leuke en sportieve wedstrijd in een 1-3 overwinning voor een jeugdig O23-1.

Bij de O23-1 deden de volgende spelers mee: Fabian, Jari, Sam, Manuel, Nadir, Mo, Milan, Jeroen, Zakaria, Daniël, Ronald, Seth, Wytze. Lasse, Kjell en Messin.

Foto’s: facebook Zwammerdam