In Junioren, Nieuws

Beste spelers en ouders van de bovenbouw,

 Er is wat verwarring ontstaan over de samenstelling van de teams voor het komende seizoen. Dit komt mede doordat er niet tijdig hierover is gecommuniceerd. Dit heeft te maken een enorme drukte als gevolg van een onderbezetting. Hierover later meer. Maar wel excuus dat wij u niet eerder hebben geïnformeerd.

Binnen Jodan Boys is enige jaren geleden besloten om bij de bovenbouw niet door te selecteren tot de laagste teams. Dit onder andere omdat het mogelijk moet blijven dat vrienden bij elkaar kunnen voetballen in hetzelfde team en alle spelers het naar hun zin moeten hebben. De niet selectieteams zullen worden ingedeeld door de verantwoordelijke geleding coördinator in samenspraak met de huidige trainers.

Selectietrainingen zijn bedoeld voor de selectieteams. Dit zijn teams die uitkomen op minimaal hoofdklasse niveau. Hier wordt geen rekening gehouden met het gegeven of spelers wel of geen vriendje van elkaar zijn. Hier komen andere zaken bij kijken. Bijvoorbeeld technische vaardigheden, motivatie, instelling, gedrag etc.

 De laatste weken heb ik veel vragen gekregen van spelers en ouders of hun kinderen deel kunnen nemen aan de selectietrainingen. Helaas is dit niet mogelijk. Spelers die worden uitgenodigd voor de selectietrainingen zijn spelers die

  • Al in een selectieteam spelen;
  • Niet in een selectieteam spelen, maar zijn voorgedragen door hun trainer en bekeken door een interne scout en waarvoor deze scout heeft geadviseerd deze spelers deel te laten nemen omdat zij wellicht een kans hebben;
  • Niet in een selectieteam spelen, niet zijn voorgedragen door hun trainer, maar zijn opgevallen door een VTC-lid, selectietrainer of interne scout.

 Het is zeker niet zo dat als een speler al uitkomt voor een selectieteam hij daarom altijd zal blijven spelen in een selectieteam. Hij zal beter moeten zijn of blijven dan spelers die hiervoor eveneens in aanmerking komen. En hij moet zich ook positief hebben gedragen.

 Helaas kunnen wij niet alle spelers mee laten doen aan de selectietrainingen, ook al gunnen wij dit iedereen. Maar als we iedereen mee laten doen die hierom vraagt staan er simpelweg teveel spelers op een veld en is het onmogelijk om te kunnen selecteren. Daarnaast kan de geleding coördinator dan ook niet beginnen met samenstellen van de niet selectieteams.

Nog voor de zomervakantie zullen wij spelers- en ouderavonden organiseren om kennis met u te maken en de spelregels te presenteren die worden gehanteerd bij de bovenbouw. Nog voor deze uitnodiging ontvangt u een bericht voor welk team uw zoon uit zal komen.

Binnen de bovenbouw hebben wij een enorm tekort aan vrijwilligers. Wellicht dat u ons kunt helpen. Wij zijn op zoek naar geledingscoördinatoren, trainers en leiders. Wij hebben echt extra mensen nodig. Nu zijn de meeste vrijwilligers bij de bovenbouw mensen die geen kinderen hebben voetballen bij Jodan Boys. Wellicht dat u als ouder ook een bijdrage kunt leveren. Dit zou de huidige vrijwilligers enorm ontlasten. Interesse? Neem dan contact met mij op.

Met sportieve groet,

Mario Vitale, Manager voetbalzaken bovenbouw